Ελλάδα

Μπουτάρης σε εκλογικό αντιπρόσωπο: Θέλεις και την…ταυτότητα μου;

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη φορά που το όνομά του φιγουράρισε σε κάποιο συνδυασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Γιάννης Μπουτάρης έριξε αυλαία το μεσημέρι της Κυριακής ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Πιασμένος χέρι-χέρι με τη γυναίκα του Μαρία Ιωαννίδου χαιρέτησε τους στενούς τους συνεργάτες Σπύρο Πέγκα και Αλέξανδρο Μπαρμουνάκη οι οποίοι τον περίμεναν έξω από το σχολείο και ανέβηκαν μαζί στο εκλογικό τμήμα.

Παρά την ουρά ο Γιάννης Μπουτάρης περίμενε υπομονετικά μέχρι να ρθει η σειρά του να ψηφίσει ενώ κάποια στιγμή καθησε σε μία καρέκλα.«Θέλεις και την ταυτότητά μου αποκρίθηκε χαμογελώντας στον εκλογικό αντιπρόσωπο όταν ήρθυε να ψηφίσει»», ενώ λίγό μπήκε στο παραβάν.

«Αισθάνομαι μια χαρά που δεν ψηφίζω τον εαυτό μου. Στο δήμο έχω περάσει και καλά και κακά. Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λίγο αργότερα. Όπως είπε το επόμενο διάστημα θα ασχοληθεί ακόμη πιο εντατικά με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος του οποίου προΐσταται και η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Όνειρό του, όπως τόνισε, είναι να ασχοληθεί και με την Κιβωτό του ελληνικού Αμπελώνα ενώ θα αφοσιωθεί και στα συζυγικά του καθήκοντα καθώς όπως υπενθύμισε είναι νιόπαντρος. Για την επόμενη μέρα στο δήμο προέβλεψε ότι θα υπάρξει ανακατωσούρα «καθώς είναι η πρώτη φορά που έχουμε 19 υποψήφιους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή όλοι με το νου τους μπαϊράμι κάνουν». Πρόσθεσε ότι έχει ετοιμάσει ένα φάκελο τον οποίο και θα παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή ενημερώνοντάς την για το τι έκανε και ποιες εκρεμότητες αφήνει .

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές είπε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε σαν ψηφοφόροι πως η Ευρώπη παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Δεν παίζουν ρόλο οι καβγάδες του Μητσοτάκη, του Τσίπρα, του Λεβέντη, δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου, που αλληλοβρίζονται. Εκείνο που παίζει ρόλο είναι να μετέχουμε ενεργά στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην ψήφο των 17άρηδων έδειξε προβληματισμένος δεδομένου ότι «δεν προηγήθηκε διαπεδαγώγηση και οι νέοι δεν είναι καλά προετοιμασμένοι. Ξέρουν τι σημαίνει ολοκληρωτισμός, φασισμός κομμουνισμός. Ξέρουν το σημαίνει φτώχεια πλούτος;» αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά ξέρουν μόνο playmobil.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το