Ελλάδα

Μπουτάρης για Παπαγεωργόπουλο: Γινόταν το έλα να δεις στις οικονομικές υπηρεσίες

Με την κατάθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για το λεγόμενο σκάνδαλο του ταμείου της “Παγίας Προκαταβολής” του κεντρικού δήμου, υπόθεση που αποκαλύφθηκε επί των ημερών της διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε προσδιορίσει πριν από τρία χρόνια το έλλειμμα της “Παγίας” σε 300.000 ευρώ για την περίοδο 2004-06 και καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη την επί σειρά ετών διαχειρίστρια του ταμείου και πρώην δημοτική υπάλληλο, η οποία έκτοτε βρίσκεται στη φυλακή. Αντίθετα, για την ίδια υπόθεση είχε αθωωθεί ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι και δέκα υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης, εξήγησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον τρόπο λειτουργίας της “Παγίας”, το οποίο αφορά μικρές και έκτακτες δαπάνες που δεν προϋπολογίζονται και δεν ξεπερνούν το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας μίλησε για “ξέφραγο αμπέλι” και πρόσθεσε ότι “γινόταν το έλα να δεις”. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι στην αλυσίδα εκταμίευσης των ποσών της “Παγίας” εμπλέκονταν τρία με τέσσερα άτομα και όταν ρωτήθηκε για την κατηγορούμενη, πρώην διαχειρίστρια, είπε ότι “θεωρητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά αλλά δεν το έπραξε είτε γιατί φοβόταν είτε γιατί ήταν αδιάφορη”.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι τα 1.700 τιμολόγια της “Παγίας” χάθηκαν, ο δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για “βλακώδη δικαιολογία”. “Ούτε σε πυρκαγιά δεν μπορούν να χαθούν τόσα τιμολόγια” ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη, πρώην δημοτική υπάλληλος, απευθυνόμενη στο δικαστήριο ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών της στο μέτρο που της αναλογούν, τονίζοντας με νόημα ότι “άλλοι αποφάσιζαν” για τους οποίους διερωτήθηκε “που είναι;”. Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 7 Μαρτίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το