Τοπικά

Μπουκώρος και Μαραβέγιας επισκέφθηκαν τους πλημμυροπαθείς της Νεάπολης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και ο βουλευτής Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισκέφθηκαν σήμερα από κοντά όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής Νεαπόλεως Βόλου των οποίων τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις πλημμύρισαν από τη σφοδρή νεροποντή προ διημέρου.
Οι δύο βουλευτές επισκέφθηκαν περίπου είκοσι επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες πλημμύρισαν, εκ των οποίων άλλες με μεγαλύτερες και άλλες με μικρότερες ζημιές, συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες και δεσμεύθηκαν να πιέσουν για ταχείες αποζημιώσεις, ώστε οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν το γεγονός ότι οι περιφερειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και κατά συνέπεια η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για τις πρώτες τουλάχιστον αποζημιώσεις ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία αυτών.
Επίσης, οι δύο βουλευτές δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν στα αρμόδια Υπουργεία την ανάγκη ταχύτατων εκτιμήσεων των ζημιών και την απόδοση όσο το δυνατόν γρηγορότερων αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές που ευτυχώς όμως δεν αποτελούν το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής.


Τέλος οι δύο βουλευτές επισκέφθηκαν τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Βόλου κ. Ανδρέα Ζέρβα όπου και ενημερώθηκαν ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί επτά αιτήσεις για χορήγηση αποζημίωσης ενώ αναμένονται στο προσεχές διάστημα και πολλές άλλες, καθώς παράλληλα συμφώνησαν για την συνέχιση της επαφής τους προκειμένου να ενημερώνονται για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το