Πολιτισμός

Μπορούν τα σχολεία να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας «διαφορετικής» μελλοντικής κοινωνίας;

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου επιστρέφει δυναμικά το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μια Όμορφη Μέρα» των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου Πατεράκη (2021), με κεντρικό θέμα τη χρήση μη-συμβατικών μεθόδων και ιδεών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει δύο καινοτόμα εκπαιδευτικά εγχειρήματα στην Ελλάδα – το «Μικρό Δέντρο» στη Θεσσαλονίκη και το Σχολείο του Δάσους «Ο Μικρός Ντουνιάς» στη Λέσβο, τα οποία χρησιμοποιούν την αυτοοργάνωση ως εργαλείο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών φύλων και πολιτισμών.
Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Η ταινία είναι στα ελληνικά.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Η προβολή της ταινίας θα είναι αμιγής. Με βάση τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα η είσοδος στο «Αχίλλειον» επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου και καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.
Εισιτήρια για την προβολή του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), Δευτέρα – Παρασκευή, 9.30- 17.00, και την ημέρα της προβολής στο ταμείο του «Αχίλλειον». Για την προβολή της Κυριακής 10 Οκτωβρίου εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της προβολής στο ταμείο του «Αχίλλειον».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook – CineDoc – Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το