Ελλάδα

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους – Μόνο με αρνητικό τεστ τα ταξίδια στα νησιά, με πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Πιο αυστηρές γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά, σύμφωνα με εισήγηση των ειδικών. Συγκεκριμένα η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε αυστηροποίηση των μέτρων για μετακινήσεις, σε πρώτη φάση στα νησιά.

Η εισήγηση αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, τρένα, πλοίο κτλ).

Ουσιαστικά ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις προς τα νησιά, μόνο για τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR, ενώ κατά πληροφορίες δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Συγκεκριμένα, κυβερνητική πηγή διευκρίνιζε στο iefimerida: «Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί μόνο προς νησιά. Όχι στις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα διότι δεν συντρέχει υγειονομικός λόγος. Στα νησιά προκρίνεται ως μέτρο ασφαλείας λόγω νησιωτικότητας και πιο αδύναμων δομών υγείας».
Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σκέρτσος: Περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως τα επόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους.

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το