Τοπικά

Μπλόκο και σε Βολιώτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Ταξίδεψαν για το μνημόσυνο του Κων.Κατσίφα

Ένταση επικράτησε χθες το πρωί στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς οι αλβανικές αρχές μπλόκαραν λεωφορεία με πολίτες που ταξίδευαν προς τη γειτονική χώρα – αρκετοί για να βρεθούν στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Οι αλβανικές αρχές προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και με αστείες προφάσεις απαγόρευσαν σε ταξιδιώτες να συνεχίσουν προς τη γειτονική χώρα, ενώ όταν πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από τον συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκεί αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.
Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που παρεμποδίστηκαν να ταξιδεύσουν προς την Αλβανία, έκαναν με τη σειρά τους αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και Ι.Χ.Ε. Τότε παρενέβη η ΕΛΑΣ και τους απώθησε.

Από τον Βόλο ταξίδεψαν για τα ελληνοαλβανικά σύνορα με πούλμαν που αναχώρησε χθες στις 3 τα ξημερώματα από τη Λάρισα για το μνημόσυνο του Κατσίφα πέντε άτομα.
Η κ. Μαίρη Μυλωνά περιέγραψε την κατάσταση με την ένταση που σημειώθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα αναφέροντας τα εξής: «Περάσαμε με το πούλμαν τα ελληνικά σύνορα, αλλά δεν μας επέτρεψαν οι αλβανικές αρχές να εισέλθουμε στην Αλβανία. Επέτρεψαν μόνο όσους ήταν Βορειοηπειρώτες. Εμείς για περίπου δύο ώρες παραμείναμε στην ουδέτερη ζώνη και κάναμε και μπλόκο για να μην εισέρχονται οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Τελικά ελληνική διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να μας απωθήσει προς τη μεριά της Ελλάδας κάνοντας χρήση για μια φορά και χημικών. Από την ένταση τραυματίστηκε και μια γυναίκα στο πόδι από τη Λάρισα. Στην ουδέτερη ζώνη μείναμε 100 άτομα, ενώ όταν μετά από δύο ώρες ενωθήκαμε με τους άλλους Έλληνες που δεν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, ανερχόμασταν στους 300. Εκεί κάναμε και το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το