Χωρίς κατηγορία

Μπλοκαρισμένα πολλά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΣ

Μπορεί να υπέβαλλαν από τον Ιούλιο τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά δεν έχουν δει ακόμη το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στο taxisnet. Όσοι υπολόγιζαν σε επιστροφή φόρου, περιμένουν ακόμη . Κι αυτό γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα διασταύρωσης των ασφαλιστικών οφειλών, λόγω του φόρτου του συστήματος να γίνουν οι αλλαγές και οι διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τώρα υπήρχε το εμπόδιο του νόμου που όριζε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων πως οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ συμψηφίζονται με επιστροφές φόρου εισοδήματος. Το εμπόδιο αυτό καταργήθηκε με την τελευταία παρέμβαση (διόρθωση) που έγινε στον ΕΝΦΙΑ.

 Ωστόσο, με βάση άλλη διάταξη, για να γίνει η επιστροφή φόρου θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί αν υπάρχει και να συμψηφιστεί τυχόν οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία. Η διασταύρωση αυτή όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη εφικτό να «τρέξει» τις ημέρες αυτές, οπότε και οι επιστροφές φόρου «πάγωσαν». Μια νέα προσπάθεια για να γίνουν οι διασταυρώσεις αναμένεται να υπάρξει στα τέλη της εβδομάδος ή στις αρχές της επομένης. Και πάλι όμως παραμένει επίφοβο αν η διασταύρωση αυτή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, ώστε να αποδεσμευτούν και οι επιστροφές μέσα στον Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το