Τοπικά

«Μπλέξιμο» στον Δήμο Σκιάθου – Τον καλούν να πληρώσει οφειλή επαγγελματία προς την Εφορία

Από τον Δήμο Σκιάθου ζητά η Εφορία χρήματα που οφείλει επαγγελματίας, η οποία φέρεται να μην είναι συνεπής στις συναλλαγές της με το δημόσιο. Η επαγγελματίας συνεργάστηκε με τον Δήμο Σκιάθου και πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της, ωστόσο το παράδοξο είναι ότι η εφορία θέλησε να κατάσχει τα χρήματα από τον Δήμο για να μειωθεί το χρέος της οφειλέτιδας, όταν είχε γίνει η εκταμίευση. Έτσι, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει το κατασχετήριο εις χείρας τρίτων.
Το κατασχετήριο έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Βόλου κοινοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Σκιάθου. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Δ.Ο.Υ. Βόλου άσκησε αναγκαστική κατάσχεση στα χέρια του Δήμου Σκιάθου ως τρίτου, για λογαριασμό οφειλέτιδας του Δημοσίου. Το οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τις 110.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 23 Ιουλίου 2019 έως 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου συνήλθε χθες σε συνεδρίαση και αποφάσισε τον ορισμό δικηγόρου που θα αναλάβει τη σύνταξη, παράσταση, κατάθεση και υπογραφή αρνητικής δήλωσης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου για το κατασχετήριο έγγραφο της Δ.Ο.Υ.
Ο Δήμος Σκιάθου, συνεργάστηκε μόνο μία φορά, το καλοκαίρι του 2018, με την επιχειρηματία που φέρεται να οφείλει το παραπάνω ποσό στο Δημόσιο.
Ο Δήμος είχε αναθέσει απευθείας εκτός άλλων και στην οφειλέτιδα, να παράσχει τις υπηρεσίες φιλοξενίας 21 ατόμων, καλλιτεχνικού συλλόγου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου από τα Γερμανικά στρατεύματα με συνδιοργανώτρια την ΠΕΔ Θεσσαλίας, έναντι αμοιβής 2.010 ευρώ.
Ο Δήμος Σκιάθου την εξόφλησε στις 23 Μαΐου 2019 ενώ διαθέτει και απόδειξη κατάθεσης αλλά και το σχετικό ένταλμα πληρωμής. Στην αρνητική δήλωση του ο Δήμος Σκιάθου θα αναφέρει ότι δεν της οφείλει άλλο χρηματικό ποσό.
Επίσης, ο Δήμος Σκιάθου δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί ή να έχει κανενός είδους συναλλαγή στο μέλλον με την οφειλέτιδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το