Τοπικά

«Μπιλιετάκια» από τον Δήμο Αθηναίων σε Βολιώτες για παράνομες σταθμεύσεις το 2016…

Ειδοποιητήρια για πληρωμή προστίμων από παράνομες σταθμεύσεις στην πρωτεύουσα, κατά το 2016 λαμβάνουν Βολιώτες τις τελευταίες ημέρες, μέσω του Ταχυδρομείου. Πρόκειται για βεβαίωση παράνομων σταθμεύσεων που πολλοί εκ των ΙΧήδων είχαν ξεχάσει ή δεν είχαν λάβει το σχετικό αποδεικτικό και καλούνται τώρα να καταβάλουν το σχετικό πρόστιμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Βολιώτης που έλαβε σχετικό ειδοποιητήριο, επισημαίνει πως φυσικό είναι, μετά από πέντε χρόνια, να μην θυμάται, αν είχε λάβει το αποδεικτικό της παράβασής του το 2016 και προσθέτει, ότι ο ίδιος, πάντα, όταν του βεβαιώνεται παράβαση, την εξοφλεί εντός του χρονικού διαστήματος που προβλέπει ο νόμος, ώστε να πληρώνει το μισό του ποσού. Απορεί δε, πως δεν συνέβη το ίδιο και με την παράβαση που του βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι Βολιώτες έχουν λάβει ανάλογα ειδοποιητήρια, στα οποία αναφέρεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, το ποσό εξοφλείται μόνο στα ταμεία του Δήμου και επιβαρύνεται με τους νόμιμους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Τα ειδοποιητήρια έχουν ημερομηνία έκδοσης 13 Νοεμβρίου του 2020 και προφανώς απεστάλησαν τώρα, ώστε να μην παραγραφούν οι οφειλές, καθώς παρέρχεται η πενταετία.
Στο ίδιο έντυπο δίδονται οδηγίες για ηλεκτρονική εξόφληση του προστίμου μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ, ενώ επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση μη εξόφλησης του προστίμου, θα ακολουθηθεί η διαδικασία περί είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΚΕΔΕ) του ΝΔ 356/74.
Είναι μια πρακτική που εφαρμόζουν όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας, που αφήνουν να παρέλθει χρονικό διάστημα τεσσάρων και πλέον ετών και πριν συμπληρωθεί η πενταετία και παραγραφεί η οφειλή, τη βεβαιώνουν, ώστε να αναγκάσουν τον παραβάτη να την πληρώσει, διαφορετικά απειλείται με βεβαίωσή της στην Εφορία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το