Ελλάδα

Μπήκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι μετανάστες -Οι διαμαρτυρίες (photos &videos)

wwppp-708

Έπειτα από αρκετή αναμονή και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα, παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη 1:15 τα ξημερώματα οι πρώτοι 200 Σύριοι πρόσφυγες.

Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μπουν στο πλοίο μόνο οι πρόσφυγες (όλοι Σύριοι) που έφτασαν χτες Σάββατο στην Κω και ελέγχθηκαν πλήρως παίρνοντας σειρά προτεραιότητας και μπαίνοντας στη γραμμή ο ένας πίσω απ’ τον άλλον (έπειτα από αρκετή προσπάθεια των λιμενικών).

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα μπουν και πρόσφυγες/μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χτες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.

Μάλιστα την ώρα της αναμονής και πριν ανοίξουν οι πύλες εισόδου στην επιβατική προβλήτα έφτασε ομάδα νεαρών Ιρακινών μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με φωνές γιατί να προηγηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες.

Αξιοσημείωτες, οι δηλώσεις τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την περιπέτεια που πέρασαν μέχρι να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και το ευχαριστώ προς τους κατοίκους της Κω και της Ελλάδας για την ανοχή τους – κάποιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το νερό και του σάντουιτς που του έδωσαν.

Επίσης, γροθιά στο στομάχι ήταν τα μικρά παιδιά που πέρασαν ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, ενώ ένα από αυτά ήταν άρρωστο με πυρετό.

eeppp

epiv

epiv1

epiv2

epiv3

epiv4

epiv5

epiv6

epiv7

epiv8

epiv9

epiv10

Πηγή www.aegeannews.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το