Τοπικά

Μπέος σε καταστηματάρχες: «Σας κόβουν παραβάσεις γιατί δεν τα παίρνουν»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΗΣ

Κατά των υπηρεσιών και των δημοσίων λειτουργών που εμπλέκονται στη διαδικασία βεβαίωσης παραβάσεων, σε καταστηματάρχες που ηχορυπαίνουν, αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια και γενικά παρανομούν, καταφέρθηκε σήμερα ο Α. Μπέος.

«Οι παραβάσεις από ορισμένους, μπορεί να βεβαιώνονται γιατί δεν τα …πήρανε. Δεν έχω εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς. Έχω προσωπική εικόνα και άποψη», δήλωσε και «αθώωσε» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όλους όσοι παραπέμφθηκαν για ανάκληση αδείας λόγω παρανομιών.

Προειδοποίησε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει «πόλεμο» με τον Οργανισμό Λιμένος γιατί αφαιρεί την άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων από εκείνους που δεν πληρώνουν σε Αγριά και Αγχίαλο.

Όσο για το Υγειονομκό που βεβαιώνει παραβάσεις; «Το έχουμε συνδέσει με Καϊρο…σιγά την υπηρεσία» είπε.

Ο δήμαρχος Βόλου στην έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε οτι θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά η πολιτική της ήπιας αντιμετώπισης των επιχειρηματιών θα συνεχιστεί.

Στους καταστηματάρχες δεν «επιτρεπόταν» ούτε να δικαιολογηθούν για τις παραβάσεις τους, με πολλούς να είναι υπότροποι» καθώς η απόφαση ήταν αθωωτική εκ των προτέρων.

Μάλιστα  στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκε η ανάκληση άδειας καταστήματος, που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει την Επιτροπή Ζωής.

Στη συνεδρίαση μετείχαν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το PALE και διαμαρτυρήθηκαν για ηχορύπανση και υπέρβαση της άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, με καταγγελία που είχαν καταθέσει εγγράφως.

Ο δήμαρχος δεν άφησε τους εκπροσώπους να τοποθετηθούν.

Χαρακτήρισε «ηλικιωμένο» τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και τον ρωτούσε αν γνώριζε τι είδους κατάστημα θα άνοιγε στο ισόγειο της οικοδομής, στην πολυκατοικία της Ιάσονος, πριν δοθεί έγκριση από τη συνέλευση των ενοίκων.

«Δώσατε άδεια για φαρμακείο ή για φούρνο… Εμείς δεν θα πάρουμε καμία άδεια επειδή ενοχλούνται οι γιαγιάδες που κοιμούνται. Ας μην κοιμηθούν στη 1 αλλά στη 1:30»…τα μεσάνυχτα εννοείται, δήλωσε ο δήμαρχος και τόνισε ότι πρέπει να δουλέψει η πόλη.

Ο Σύλλογος της πολυκατοικίας θα καταθέσει εναντίον του PALE ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας ζήτησε να αναβληθεί η υπόθεση γιατί απείχε από τα καθήκοντά του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το