Τοπικά

Στην αντεπίθεση ο Μπέος κατά πάντων

mpeos

Την κριτική που δέχεται ο δήμαρχος, μετά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου επικράτησαν οι ύβρεις και τα σοβαρά φραστικά επεισόδια, την αποδίδει σε Μέσα Ενημέρωσης «που θέλουν να απομυζήσουν το ταμείο του Δήμου», όπως σύμφωνα με τις καταγγελίες του, έπρατταν επί δημαρχίας Σκοτινιώτη. Ο νυν δήμαρχος αφήνει αιχμές για διαπλοκή και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει τα εξής:
Συνεχίζεται, δυστυχώς, ο «βομβαρδισμός» της κοινωνίας με αντιφατικά, διχαστικά και παραπλανητικά μηνύματα μέσω ενός τερατώδους προπαγανδιστικού μηχανισμού που αποτελείται από γνωστά τοπικά ΜΜΕ, που για χρόνια τώρα ήταν ταγμένα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο σάπιο τοπικό πολιτικό κατεστημένο που τόσο άγρια αποδοκιμάστηκε από το Βολιώτικο λαό.
Ολη αυτή την περίοδο απουσίαζαν κάθε ενόχληση, κάθε έκπληξη, έστω και μια απλή κριτική, για κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούσαν την ίδια την ύπαρξη της πόλης, οι δημότες της οποίας έβλεπαν, κατά καιρούς, τεράστια ποσά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για έργα, να εξαφανίζονται, χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει πως και που διατέθηκαν, τις ευκαιρίες να χάνονται η μια μετά την άλλη, την ανεργία να καλπάζει, στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Δήμου να μην εκπληρούνται, ακόμη και αυτές της ύδρευσης και της καθαριότητας!
Και όμως όταν όλα αυτά συντελούνταν και πλήγωναν την τοπική μας κοινωνία, ούτε ψίθυρος ακούστηκε για «άλωση» της πόλης και για κίνδυνο «κατάρρευσης της Δημοκρατίας». Αντίθετα τόσο η πόλη, όσο και η Δημοκρατία κινδυνεύουν σήμερα που η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον κ. Αχιλλέα Μπέο, διεκδικεί το αυτονόητο: Να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, που έθεσε υπόψη τω ν πολιτών και υπερψηφίστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο!
Δηλαδή συνιστά, κατά τους κραυγάζοντας και αλαλάζοντες λακέδες της διαπλοκής, απειλή για τη Δημοκρατία η εφαρμογή της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής για το δικαίωμα της πλειοψηφίας να διοικεί! Και αυτό όχι γιατί η διοίκηση ασκείται κατά παράβαση των κείμενων Νόμων και διατάξεων, αλλά γιατί εκφέρεται με ένα απλό, καθημερινό, λαϊκό λόγο, που δεν συνάδει με τις προτιμήσεις των αστείων και ξεπερασμένων κοινωνικο-πολιτικών απολιθωμάτων, που συναθροίζονται στα κοσμικά σαλόνια, περιφέροντας την ανυπαρξία τους.
Ολη αυτή η θλιβερή κλίκα, που βλέποντας τα προνόμιά της να χάνονται, αντιδρά με αυτό το λυσσώδη και εμφυλιοπολεμικό τρόπο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πλέον ότι την Δημοτική μας Αρχή δεν την απασχολούν το Savoir vivre και οι διάφορες γελοιότητες του life style, αλλά – αποκλειστικά και μόνο – οι ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας.
Πριν τις εκλογές είχαμε τις σε βάρος μας αθλιότητες για τα «συνταγματικά τόξα» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες, που αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες. Φαίνεται πως ακόμη και τώρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τις υστερικές κραυγές, τις δήθεν αγωνίες και ανησυχίες, δεν θα κατορθώσουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους και παραμένουν βαθιά νυχτωμένοι. Τους απευθύνουμε το ευαγγελικό «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί» και τους ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ματαιοπονούν. Ο δρόμος προς το Ταμείο του Δήμου είναι ο μόνος που θα έχει πλέον εμπόδια σε αυτή την πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το