Κατηγορίες: Τοπικά

Μπέος κατά ΣΥΡΙΖΑ: “Βουλευτές συνεργάζονται με μαχαιροβγάλτες και τρόφιμους της αστυνομίας ”

Τα μέλη της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος οτι υποκινούν τις διαμαρτυρίες πολιτών ενάντια στον Κανονισμό Άρδευσης, σε συνεργασία με πρόσωπα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε “μπαχαλάκηδες και τενεκέδες” τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να ξεκαθαρίσουν αν είναι με την ανομία. Προειδοποίησε δε οτι “δεν ξέρουν με ποιον πάνε να τα βάλουν”.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στη ΔΕΥΑΜΒ και κατηγόρησε ευθέως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δελημήτρο και Δανάη Τζήκα οτι πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση, έχοντας στο πλάϊ τους “τρόφιμους των αστυνομικών τμημάτων, μπαχαλάκηδες, πορτοφολάκηδες, χαπάκηδες”. Μάλιστα, είχε και “φάκελο ασφαλίτικο” για κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

“Οι βουλευτές που οι Βολιώτες τους ψήφισαν για να διεκδικούν τα αιτήματά τους, αντί να βρίσκονται την Τρίτη στη Βουλή όπου συζητούνταν σοβαρά θέματα, ήταν δίπλα σε πορτοφολάκηδες, χαπάκηδες και τρόφιμους της αστυνομίας, που καθημερινά τους συλλαμβάνουν”, είπε και παρουσίασε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση. “Ανάμεσά τους και στελέχη του κοινοβουλίου, που παρεμπόδισαν αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Οι αγρότες ήταν μειοηψία. Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων έχει φάκελο στην αστυνομία και αυτούς επέλεξαν οι Πατσιαντάδες και Κλημόπουλοι να αντιπαρατεθούν για τα νερά άρδευσης που κάποιοι αγρότες τα έχουν ανάγκη”.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπέος αναρωτήθηκε “τι είδους καλλιέργειες έχει ο κ. Κλημόπουλος και ενδιαφέρεται… Κεράσια, μήλα, αχλάδια; Που τα παράγει και που τα διοχετεύει; Μιλάμε για τζάμπα μάγκες. Δεν ξέρουν με ποιόν πάνε να τα βάλουν. Οι μπαχαλάκηδες και οι Κλημόπουλοι θέλουν την ανομία και δίπλα τους στέκονται οι εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό βουλευτές. Να ξεκαθαρίσετε κύριοι, με ποιούς είστε”.

Μάλιστα, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική σελίδα, με την οποία απευθύνεται κάλεσμα σε πρόσωπα του χώρου να μεταβούν στην ΔΕΥΑΜΒ για να στηρίξουν την διαμαρτυρία.

“Πρέπει ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Τέρμα οι πλάκες. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν”, τόνισε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο Αχ. Μπέος και υποστήριξε οτι ορισμένοι
εκμεταλλεύονται το θέμα του νερού για προσωπικά οφέλη.

Επίθεση και στον Σκοτινιώτη
Ο κ. Μπέος κατήγγειλε την προηγούμενη δημοτική αρχή οτι δεν εφάρμοσε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για ψηφοθηρικούς λόγους

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου από το 2011, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση της ύδρευσης – άρδευσης στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες εκχωρήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ.

“Οι ντενεκέδες με ονοματεπώνυμο”, είπε και αναφέρθηκε ονομαστικά στους Μ. Πατσιαντά και Θ. Κλημόπουλο, “που δυστυχώς οι πολίτες τους εξέλεξαν, υπέγραψαν ομόφωνα να πάει στη ΔΕΥΑΜΒ και η άρδευση”.

Επίσης αναφέρθηκε σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από το 2013, σύμφωνα με την οποία ομόφωνα εγκρίθηκε η μεταφορά στη ΔΕΥΑΜΒ των δικαιωμάτων άρδευσης και διαμόρφωσης των τελών. Την απόφαση αυτή, όπως είπε, είχε υπογράψει επίσης ο κ. Κλημόπουλος, ενώ ο κ. Πατσιαντάς είχε παραιτηθεί τότε από δημοτικός σύμβουλος.

“Ήταν πολύ λίγοι”, είπε ο κ. Μπέος αναφερόμενος στα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής και πρόσθεσε οτι για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν υπολόγισαν το όφελος του βολιώτικου λαού και φοβήθηκαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβαν. “Δεν είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και να πουν τι συμβαίνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταγγελίες για κατοίκους που καρπώνονται χρήματα στα χωριά 

Επίσης, αποκάλυψε οτι έχει δεχθεί καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες “ορισμένοι από κατοίκους των περιφερειακών ενοτήτων που διαμαρτύρονται για την άρδευση έχουν δικές τους δεξαμενές, διαχειρίζονται οι ίδιοι το νερό και παίρνουν τα λεφτά, γι’ αυτό η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπόρεσε να εισπράξει φράγκο”.

Στόχος τους, όπως είπε ο κ. Μπέος, είναι να παραμείνουν ανεξέλεγκτοι και να ζουν σε βάρος των κορόιδων. Πρόσθεσε δε οτι η παρούσα δημοτική αρχή δεν θα κάνει πίσω, γιατί δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς.

Συγκέντρωση της πλειοψηφίας 

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε οτι σήμερα το βράδυ θα συγκαλέσει συγκέντρωση μελών της πλειοψηφίας προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Η εύκολη λύση για τη δημοτική αρχή, όπως είπε, θα ήταν να αφήσει στις τοπικές κοινωνίες τη διαχείριση της άρδευσης. “Θα μπορούσαμε να πούμε ας κόψουν το λαιμό τους. Ας διαχειριστούν μόνοι τους το νερό, να βγαίνουν με τσάπες και φτυάρια και να πλακώνονται στο ξύλο για το ποιός θα καθαρίσει τα αυλάκια, για τη συντήρηση, για το ρεύμα…κλπ. Όμως το σημαντικό για μας πρόβλημα είναι ότι ο λαός του Βόλου μας ψήφισε να διαχειριστούμε δίκαια τα προβλήματα αυτής της πόλης. Εγώ συνειδησιακά ξέρω ποιό είναι το σωστό. Εύχομαι και οι συνάδελφοι να αποφασίσουν με γνώμονα το ηθικό και το σωστό και όχι με την απογοήτευση…”.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε οτι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα αποτρέψει οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και οτι η χρέωση του νερού άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ θα είναι ανταποδοτική.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού στο σχολείο της ΕΠΑΣ/ΔΥΠΑ Βόλου

Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού που έγινε την Παρασκευή 8-12-2023. Σκοπός…

8 Δεκεμβρίου 2023

Βάσιμο

Αυτό που σιγοψιθυριζόταν εδώ και λίγες εβδομάδες, πλέον οι υποψήφιοι της Μαγνησίας το φώναξαν πιο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ένα συναρπαστικό διήμερο για παιδιά στο Fashion City Outlet!

Τι κοινό μπορεί να έχουν το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, η Peppa Pig, η ελληνική…

8 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στο μηρό από ναυτική…

8 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Θλίψη στο «αντίο» στην 43χρονη Γεωργία

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο πρώην…

8 Δεκεμβρίου 2023

Μηχανισμός

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας αναφέρθηκε…

8 Δεκεμβρίου 2023