Οικονομία

«Μπαίνουν» ακόμη περισσότερο στην Eurobank οι Καναδοί

eurobank
Αυξάνει συνεχώς τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank, η Fairfax Financial Holdings καθώς μέχρι τις 3 Απριλίου 2015 είχε αποκτήσει μέσω θυγατρικών της περισσότερες από 600 εκατομμύρια μετοχές της Eurobank, πέραν όσων είχε αποκτήσει κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Οι μετοχές της Fairfax σε ποσοστό του συνόλου των μετοχών Eurobank κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν 8.77% και μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (3 Απριλίου) ανήλθαν στο 12.94% (αύξηση +4.16%).
Ως ποσοστό του συνόλου των μετοχών Eurobank αφαιρουμένων των μετοχών του ΤΧΣ, οι μετοχές της Fairfax είναι κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε 13,58% ενώ σταδιακά αυξήθηκαν σε 20.03% (3 Απριλίου)(αύξηση +6.45%)
Στην Ελλάδα (πλην Eurobank), η Fairfax το 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ και διαθέτει 14 καταστήματα με 1.100 εργαζόμενους.
Είναι επίσης κύριος μέτοχος της εταιρείας ακινήτων Grivalia (πρώην Eurobank Properties) με ποσοστό άνω του 40% ενώ κατέχει ποσοστό άνω του 5%, στον Όμιλο Μυτιληναίου, που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχό του.
Ο Πρέμ Ουάτσα (Prem Watsa) είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής επενδυτικής εταιρείας Fairfax. Τα συνολικά στοιχεία ενεργητικού του ομίλου Fairfax ξεπερνούν τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επενδυτές σε παγκόσμια κλίμακα και αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο ως ο «Καναδός Warren Buffett», καθώς η απόδοση των μετοχών στις οποίες τοποθετήθηκε από το 2007 έως σήμερα ξεπέρασε το 100%.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το