Τοπικά

Μπαζότοπος στον δρόμο Βόλου – Τσαγκαράδας – Δίπλα από την κεντρική οδό και λίγα μέτρα από τον χείμαρρο

Μπάζα, ξύλα, ξερά χόρτα και κλαδιά, πλαστικά, άσφαλτο, πέτρες Πηλίου, καναπέδες, παλέτες, ξύλινες καρέκλες, κεραμίδια, κομμάτια σκεπής με αμίαντο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους είναι γεμάτος ο μπαζότοπος λίγα μέτρα από τον χείμαρρο Μπελεγρίνο και σε απόσταση «αναπνοής» από τον δρόμο Βόλου – Τσαγκαράδας.
Άλλος ένας παράνομος μπαζότοπος λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Βόλου – Κορόπης, πριν τη διασταύρωση για Μηλιές, κατέγραψε η «Θ». Τα σκουπίδια και τα μπάζα βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τον χείμαρρο Μπελεγρίνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.


Ο μπαζότοπος είχε καταγραφεί και πέρσι από τη «Θ» με την πλειονότητα των πεταμένων μπάζων και αντικειμένων να απομακρύνονται, αλλά ξαναδημιουργήθηκε.
Ασυνείδητα άτομα ελλείψει ελέγχων και λόγω της αδιαφορίας των πολιτών έχουν πετάξει από μπάζα μέχρι καναπέδες δίπλα ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο με τη θέα των πεταμένων πραγμάτων και αντικειμένων να είναι κοινή στους επισκέπτες.

Από το σημείο διέρχονται κάθε μέρα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τουρίστες και επισκέπτες με τη δυσφήμηση για την περιοχή να είναι μεγάλη, σύμφωνα με κατοίκους και παραθεριστές.
Οι ίδιοι ζητούν άμεσα να απομακρυνθεί ο μπαζότοπος, που μολύνει το περιβάλλον, αλλά τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας από τους κατοίκους των γύρω χωριών.
Ο φωτογραφικός φακός της «Θ» απαθανάτισε τους λόφους από μπάζα, ξύλα, πλαστικά, άσφαλτο, πέτρες Πηλίου, καναπέδες, παλέτες, ξύλινες καρέκλες, κεραμίδια, κομμάτια σκεπής με αμίαντο κ.ά.

Στην περιοχή έχουν πεταχτεί ξερά χόρτα και κλαδιά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι ορατός, σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.
Μάστιγα αποκάλεσε τους ανεξέλεγκτους χώρους με μπάζα και σκουπίδια επαγγελματίας της περιοχής που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, σημειώνοντας την ανάγκη αυστηρών ελέγχων και τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο.


Παραθεριστής της περιοχής ανέφερε πως ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι πολίτες που στη θέα ενός φορτηγού που ξεφορτώνει μπάζα ή ενός αγροτικού που πετά αντικείμενα, μολύνοντας το περιβάλλον και απειλώντας τη δημόσια υγεία, δεν καταγγέλλει το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το