Τοπικά

Μπάζει νερά το Κέντρο Πληροφόρησης στις λίμνες Ζερέλια του Δήμου Αλμυρού

Διαγωνισμό για την ανάθεση της κατασκευής έργων αντιστήριξης στο υπόγειο του Κέντρου Πληροφόρησης στην περιοχή των λιμνών Ζερέλια, προκήρυξε ο Δήμος Αλμυρού, με συνολικό προϋπολογισμό 59.677 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου, ενώ το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών του Δήμου Αλμυρού.
Να αναφερθεί ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για εγκατάλειψη της περιοχής παρέμβασης για την αξιοποίηση των λιμνών Ζερέλια, με τα προβλήματα να εντοπίζονται στο κτίριο του Κέντρου Πληροφόρησης, στα ξύλινα παρατηρητήρια και σε άλλους χώρους.

Μάλιστα, ο οικονομολόγος Χρ. Καραζούπης με καταγγελία του πρόσφατα έκανε λόγο «για πλήρη εγκατάλειψη ενός έργου 4 εκατ. ευρώ. Βλέπουμε το εγκαταλειμμένο Κτίριο Πληροφόρησης λίγο πριν τη λειτουργία του, να είναι επικίνδυνο να φύγει από τη θέση του και να το δούμε κάποια στιγμή μέσα στη λίμνη. Δεν υπήρχε γεωτεχνική μελέτη, η οποία θα έδειχνε ότι εκεί που κατασκευάσθηκε το κτίριο, υπάρχουν οι όχθες της λίμνης και θα πλημύριζε με μαθηματική ακρίβεια με νερά το υπόγειο. Τώρα εκ των υστέρων προσπαθούν να στερεώσουν το κτίριο για να μη γείρει στη λίμνη, ενώ θα μπορούσαν να χωροθετήσουν την κατασκευή του στις παρυφές της μικρής λίμνης, όπου θα υπήρχε ασφάλεια παράλληλα με την καταπληκτική θέα για τους επισκέπτες. Περιμετρικά των δύο λιμνών τα έξι ξύλινα παρατηρητήρια για τους επισκέπτες έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως πνιγμένα στα χόρτα και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν λύση στα προβλήματα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης. Οι κακοτεχνίες εντοπίζονται στο υπόγειο, το οποίο πλημμυρίζει λόγω εισροής υδάτων.
«Με την ολοκλήρωση των επιπρόσθετων έργων το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως. Στην ουσία θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο αυλάκι στην πίσω πλευρά του κτιρίου πιο χαμηλά από τα θεμέλιά του, ώστε τα νερά να καταλήγουν εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Να αναφερθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού (www. almyros-city.gr). Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους διατίθεται και από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, οδός Αγ. Βαρβάρας & Στ. Κομητά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πληροφορίες κ. Πλατή Δ. & κα Β. Τηλιοπούλου τηλ.: 2422351402 & 2422351412, μέχρι τις 25/06/2020.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Μόνο το 1 στα 40 περιστατικά καταγγέλλεται – Τα στοιχεία «γροθιά»

«Κι ο Μενούσης, μεθυσμένος πάει την έσφαξε. Το πρωί ξεμεθυσμένος πάει την έκλαψε» Πρόκειται για…

25 Νοεμβρίου 2023

Ακίνητο για εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στη Σκόπελο

  Ο Δήμος Σκοπέλου κατάρτισε κι ενέκρινε τους όρους διενέργειας δημοπρασίας σε δύο στάδια για…

25 Νοεμβρίου 2023

Κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών για το Νίκη-Νήαρ Ηστ

Κινητοποίηση επικρατεί στις τάξεις των οργανωμένων για την αναμέτρηση της Νίκης με τη Νήαρ Ηστ,…

25 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: 14 όμηροι της Χαμάς και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σήμερα

Δεκατέσσερις όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, όπως και 42 Παλαιστίνιοι…

25 Νοεμβρίου 2023

Την ισχυρή Νήαρ Ηστ υποδέχεται η Νίκη για τη National League 1

Μια ομάδα με παράδοση στην ελληνική καλαθοσφαίριση κοντράρει η Νίκη. Σήμερα στις 17.00 στο Κλειστό…

25 Νοεμβρίου 2023

Πράξη αγάπης από το Γαλάτσι για 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

  Με πολλά είδη ρουχισμού, ένδυσης και υπόδησης, σχολικές τσάντες και είδη γραφικής ύλης συνέδραμε…

25 Νοεμβρίου 2023