Αθλητισμός

Μπάσκετ: Νέα αρχή με Κοσμάτο επιχειρεί ο Ολυμπιακός Βόλου

Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου φιλοδοξεί να κάνει μία νέα αρχή τη σεζόν 2023-24 από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Εκείνος που θα την καθοδηγήσει είναι ο Γιώργος Κοσμάτος που από σήμερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ο Γιώργος Κοσμάτος θα αντικαταστήσει στη θέση του προπονητή της ανδρικής ομάδας τον Νίκο Μπουντούρη, ώστε ο τελευταίος να αφοσιωθεί στο έργο που έχει αναλάβει στην Ακαδημία μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εξάλλου, την περσινή σεζόν κοουτσάρισε και τους άνδρες κατ’ ανάγκη, ώστε να βοηθήσει τον αγαπημένο του σύλλογο.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ως ιδανική λύση τον Γιώργο Κοσμάτο, αφού είναι ένας έμπειρος τεχνικός που συν τοις άλλοις γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον σύλλογο, οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι η εξής: «Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιώργο Κοσμάτο, μέλος του συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Greek Basket Coaches Association).

Ο Γιώργος Κοσμάτος είναι  πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ξεκίνησε  την προπονητική του καριέρα από τον Γ.Σ. Βόλου και στη συνέχεια υπήρξε προπονητής στην ανδρική και γυναικεία ομάδα της Νίκης Βόλου, της γυναικείας του Ολυμπιακού Βόλου, του Α.Ο. Σάμης, Α.Σ. Κεφαλονιάς, Νέων Αθλητών, Ανάληψης  και του B.C. Αγριάς. Έχει κερδίσει πρωταθλήματα και ανόδους με τις ομάδες που υπήρξε προπονητής. Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλωσορίζει τον Γιώργο Κοσμάτο στην ομάδα και του εύχεται καλή  επιτυχία στο έργο του».

Στον Ολυμπιακό θέλουν να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη σεζόν και ήδη γίνονται κινήσεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με το όνομα του Γιώργου Παρασκευά να φιγουράρει πρώτο στη σχετική λίστα. Ο έμπειρος αθλητής αγωνίστηκε πέρυσι στην Ανόρθωση, με την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους» να θεωρείται πολύ πιθανή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δείτε LIVE τη συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου

Δείτε Live στο παρακάτω  link τη σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου https://www.youtube.com/watch?v=TMPyp089V5A

12 Μαρτίου 2024

Προετοιμάζεται για την έναρξη των πλέι άουτ ο Βόλος

Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες του Βόλου δουλεύουν σκληρά σε καθημερινή βάση, με τον Χρήστο…

12 Μαρτίου 2024

Το γλέντι της «Τρανής Αποκριάς» από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, με την βοήθεια των κατοίκων του και των επαγγελματιών…

12 Μαρτίου 2024

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024