Αθλητισμός

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο πάνε μαζί στη Νίκη (photos)

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο της Νίκης πάνε μαζί… Χθες στο κλειστό Ν. Ιωνίας διεξήχθη ένας ιδιαίτερος αγώνας καλαθοσφαίρισης με πρωταγωνιστές μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές του βολιώτικου συλλόγου με σκοπό να ενισχυθεί μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Τιμήθηκε η μνήμη φίλων των «κυανολεύκων» που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η Νίκη προχωρά ενωμένη, πράγμα που αποδείχθηκε και χθες στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης με ομάδες που αποτελούνταν από αθλητές του τμήματος μπάσκετ και ποδοσφαίρου του βολιώτικου συλλόγου.

Οι δύο ομάδες ήταν ανάμικτες από μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές, ώστε το παιχνίδι να είναι πιο ανταγωνιστικό και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες. Ο σκοπός ήταν ιερός, αφού οι εισπράξεις από τα εισιτήρια θα δοθούν σε μία οικογένεια που έχει μεγάλη ανάγκη.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας ήταν ο πρόεδρος της ΔΕ μπάσκετ, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη τόσο για το μπάσκετ, όσο και για το ποδόσφαιρο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να συνυπάρξουν οι δύο ομάδες σ’ έναν μπασκετικό αγώνα, ούτως ώστε οι φίλαθλοι που ήρθαν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας να χαρούν κάτι διαφορετικό. Να στείλουμε ενότητας στον κόσμο, να τιμηθούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν φύγει από τη ζωή στο πρόσφατο παρελθόν» τόνισε ο κ. Τουτουντζόγλου και συνέχισε:

Είναι υποχρέωση όλων μας που ασχολούμαστε με τα διοικητικά να τιμούμε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή και έχουν προσφέρει με τη φωνή τους, με τον ιδρώτα τους στη Νίκη Βόλου.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα έσοδα από τον αγώνα αυτόν θα δοθούν σε μία οικογένεια, που νιώθουμε ότι έχει πραγματικά ανάγκη αυτή τη στιγμή. Άρα το κοινωνικό προφίλ της Νίκης Βόλου βρίσκεται παντού. Δεν είναι μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, είναι και εκτός αυτών. Είμαστε υπερήφανοι που πρεσβεύουμε αυτές τις ιδέες της Νικάρας μας».

Από την πλευρά της ομάδας μπάσκετ ο Γιώργος Κοσμάτος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι μια πρωτοβουλία πολύ καλή και ιδιαίτερα θετική. Υπάρχει σύσφιξη σχέσεων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε περισσότερο κόσμο, ίσως είναι λόγω της ημέρας που είναι εργάσιμη. Είναι καλό τέτοιες ενέργειες να επαναλαμβάνονται συνέχεια».

Ο συνεργάτης του στο τεχνικό τιμ της μπασκετικής Νίκης, Ανδρέας Μαύρος, σχολίασε: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ουσιαστικά πέρα από το γεγονός πως είμαστε μία ομάδα, είμαστε και μια οικογένεια, πρεσβεύουμε τα ίδια ιδεώδη και τα ίδια ιδανικά. Η ομάδα κάνει αυτή την εκδήλωση για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι περνούν δύσκολες μέρες, και οτιδήποτε χρειάζεται ο συνάνθρωπος μας, εμείς θα είμαστε αρωγοί για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι ένα γεγονός που δείχνει πως η ομάδα είναι ενωμένη, μονιασμένη, κι αυτές οι πρωτοβουλίες πάντα λειτουργούν θετικά».

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μπορεί να μην ειδικεύεται στην καλαθοσφαίρισης αλλά το χάρηκε με την ψυχή του. «Αυτές είναι ωραίες στιγμές, που δείχνουν ενωμένη την οικογένεια της Νίκης και είναι σημαντικό κομμάτι πως μπορεί να προσφέρει και κοινωνικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι σκέφτηκαν και πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση: Στους ανθρώπους της ομάδας μπάσκετ, και στον πρόεδρο της, που άνοιξαν το σπίτι τους, και τους δικούς μας, της ΠΑΕ. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω πως είτε μπάσκετ είτε ποδόσφαιρο, η Νίκη είναι ένα κι εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν οι βραβεύσεις για αγνούς φίλους της Νίκης που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκε η μνήμη των Κώστα Λάζου, Βαγγέλη Κωστή, Παναγιώτη Αθανασίου, Βασίλη Μάγγου και Χρήστου Παλάντζα (του γνωστού Χρηστάρα) με πλακέτες που απένειμαν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Βενέτης, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, Γιάννης Ζιάμας, Δημήτρης Τσιόλκας και Στέλιος Κολόζος.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Κορομηλάς, Μηναρετζόπουλος και Σταματόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΛΕ (Μαύρος-Σταμέλος): Χρήστος Νίκολης, Άρης Βερτζάγιας, Παύλος Κυριακίδης, Απόστολος Κουφογεώργος, Παναγιώτης Ζησόπουλος, Γεράσιμος Δελεντζές, Κώστας Σαριμπαλίδης, Βασίλης Μπουσκολίτης, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Χρήστος Γρομητσάρης.

ΛΕΥΚΟΙ (Κοσμάτος-Βοσνιάδης): Θωμάς Τσιμπούκας, Σωτήρης Μπουρδάνος, Ξενοφών Πάνος, Σάκης Κουτίνας, Κώστας Περιστερίδης, Ανδρέας Βλαχομήτρος, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Δημήτρης Λόλας, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Θωμάς Βασιλείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το