Αθλητισμός

Μπάσκετ: Έκλεισε προπονητή, βλέπει παίκτες ο Ολυμπιακός Βόλου

Η Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου «έκλεισε» για προπονητή τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και τώρα κοιτάζει παίκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΘτΔ» ένας από αυτούς είναι ο 24χρονος γκαρντ Κωνσταντίνος Μήνου, ο οποίος αποτελεί πρώτο στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ένα-ένα αρχίζει να τακτοποιεί τα θέματα που την απασχολούν η νέα Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ασφαλώς η αρχή γίνεται πάντα από τον προπονητή, μία θέση που είχε χηρέψει μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Βλιώρα.

Όπως όλα δείχνουν διάδοχός του θα είναι ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης. Ο 42χρονος προπονητής έχει συμφωνήσει προφορικά με τους «ερυθρόλευκους» και είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της συνεργασίας.

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης αναμένεται να έχει άμεσο συνεργάτη τον Άγη Τζούμα. Ο Βολιώτης τεχνικός άρχισε την περσινή σεζόν στην Αγριά ως βοηθός του Γιάννη Στεργιόπουλου, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν πριν την έναρξη της Γ’ Εθνικής. Αμέσως μετά γύρισε στην Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου την οποία κοουτσάρισε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑΘ πριν υποβάλει την παραίτησή του. Πλέον θεωρείται ο επικρατέστερος για τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Μετά τη διευθέτηση στο θέμα του προπονητή η Διοικούσα Επιτροπή έχει στρέψει την προσοχή της στην ανανέωση με παίκτες και την ενίσχυση του έμψυχου υλικού. Γίνονται συζητήσεις με τον Μπάμπη Μουρατίδη, προκειμένου να παραμείνει, αφού βοήθησε σημαντικά πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας, ενώ ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Θοδωρής Ίλτσογλου.

Στον μεταγραφικό τομέα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΘτΔ», πρώτος στόχος είναι ο Κωνσταντίνος Μήνου. Πρόκειται για 24χρονο καλαθοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο όσο πλέι μέικερ, όσο και ως σούτινγκ γκαρντ.

Τα δύο τελευταία ανήκε στον Αίαντα Ευόσμου. Μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον είχε αποκτήσει κατόπιν εισήγησης του τότε προπονητή, Γιώργου Ζαφειρούδη, ο οποίος εκτιμά πολύ τις ικανότητές του. Οι επαφές με τον Μήνου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Επίσης η Διοικούσα Επιτροπή για τις θέσεις των ψηλών μετά τη φυγή του Γιώργου Παρασκευά ψάχνει έναν σέντερ, αλλά και για ένα «τεσσάρι». Ήδη στο στόχαστρο βρίσκεται ο νεαρός Ντίαζ, ο οποίος έχει καταγωγή από Κούβα, αλλά διαθέτει ελληνικό διαβατήριο. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον για έναν 23χρονο πάουερ φόργουορντ με ύψος 2.03μ., ο οποίος έχει παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες.

Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι πρώτες ανακοινώσεις, εφόσον φυσικά οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες με τους καλαθοσφαιριστές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για δικαστή και εισαγγελέα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα καθώς διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο…

17 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη Γεωργιάδη: Έρχονται δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από το φθινόπωρο

Πιθανότατα από το φθινόπωρο, μετά την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπουν σε λειτουργία…

17 Ιουνίου 2024

Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων στη Λάρισα! Γιατί αυξήθηκε ο πληθυσμός τους

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει στην πόλη της Λάρισας μετά από την αυξημένη εμφάνιση ιπτάμενων κατσαρίδων.…

17 Ιουνίου 2024

Αρνήθηκε πως απείλησε να σκοτώσει τη φίλη του ο κρατούμενος Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ

Ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου για την κατηγορία ότι…

17 Ιουνίου 2024

“Βροχή” παραπόνων από παραγωγούς της Ζαγοράς – Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Βροχή παραπόνων από παραγωγούς της Ζαγοράς από…

17 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ζητάω συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ

Τις πρώτες δηλώσεις του έκανε ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με…

17 Ιουνίου 2024