Τοπικά

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες για δήθεν τροχαία ατυχήματα τις τελευταίες μέρες στον Βόλο 

Νέο κύμα απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης Βολιωτών καταγράφηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με το πρόσχημα δήθεν του τροχαίου ατυχήματος. Παθούσα μεταξύ αυτών και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου Παρασκευή Αναγνώστου, στην οποία άγνωστη φέρεται να τηλεφώνησε και να της δήλωσε πως η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα…Ήταν 11.20 τη νύχτα, ανέφερε η αντιδήμαρχος, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα και μια γυναικεία φωνή μέσα σε λυγμούς της δήλωσε «μαμά μου έπαθα ατύχημα. Χτύπησα μια γυναίκα, βρίσκομαι στην Ασφάλεια». Η ομοιότητα της φωνής της άγνωστης με της κόρης της ήταν καταπληκτική, σημείωσε η κ. Αναγνώστου, που δήλωσε πως ταράχτηκε. Τα ελληνικά της γυναίκας που τηλεφώνησε, ήταν άπταιστα, ενώ αμέσως μετά το ακουστικό φέρεται να πήρε δήθεν αξιωματικός της Ασφάλειας, που δήλωσε στην αντιδήμαρχο «είσθε προετοιμασμένη να ακούσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού σας;» Η τηλεφωνική γραμμή αμέσως μετά έκλεισε. Σαστισμένη η αντιδήμαρχος ενημέρωσε αμέσως τον σύζυγό της και τηλεφώνησε στην κόρη της, που φυσικά απάντησε πως δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και ήταν πολύ καλά…

Όπως δήλωσε στη «Θ» η κ. Αναγνώστου, η ίδια απόπειρα απάτης με το ίδιο πρόσχημα έγινε και σε μία φίλη της στην περιοχή των Αλυκών Βόλου την Κυριακή… Η αντιδήμαρχος θεωρεί ότι κάποιοι υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες σταθερών τηλεφώνων, γιατί πως είναι δυνατόν να γνώριζαν οι απατεώνες ότι εκείνη την ώρα η κόρη της οδηγούσε ΙΧ… Οι τηλεφωνικές κλήσεις και στις δύο περιπτώσεις έγιναν σε σταθερά τηλέφωνα και όχι σε κινητά, προσθέτει.
H Ελληνική Αστυνομία προς αποφυγή αντίστοιχων απατών συμβουλεύει τα εξής:
– Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο.
– Να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.
– Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
– Να μην πείθονται και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση.
– Σε καμία περίπτωση να μην πείθονται, ακόμη κι αν μιλήσουν με άτομο, το οποίο τους έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή τους.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.
– Να ενημερώνουν τα οικεία τους πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύουν σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.
– Να προσπαθούν να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών.
Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το