Τοπικά

Μπαράζ πλειστηριασμών οφειλετών του Δημοσίου στο Ειρηνοδικείο Βόλου “Θ”

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου άρχισε η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Βόλου, μετά την επανεκκίνηση της σχετικής διαδικασίας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας οφειλετών, ως επί τον πλείστον επιχειρήσεων, για ληξιπρόθεσμα ποσά άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν προχωρήσει σε υπαγωγή σε ρύθμιση.

Χθες στο πινάκιο ανακοινώσεων του Ειρηνοδικείου Βόλου έκαναν την εμφάνισή τους πέντε δημοσιεύσεις πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Αναλυτικότερα τα προγράμματα πλειστηριασμών που δημοσιοποιήθηκαν, αφορούν οφειλή 388.000 ευρώ από προμηθευτικό συνεταιρισμό, περιουσία του οποίου θα βγει στο σφυρί στις 16 Δεκεμβρίου, οφειλή 145.000 ευρώ ομόρρυθμης εταιρίας (16 Δεκεμβρίου), οφειλή 524.000 ευρώ ανώνυμης εταιρίας (9 Δεκεμβρίου ο πλειστηριασμός), οφειλή 572.000 ευρώ ΕΠΕ (16 Δεκεμβρίου) και οφειλή 315.000 ευρώ προς το Δημόσιο εμπόρου, με τον πλειστηριασμό να γίνεται στις 16 Δεκεμβρίου επίσης.
Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τόσο για οφειλέτες του Δημοσίου όσο και των ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι είτε δεν έχουν μπει σε ρύθμιση, είτε έχουν μπει και δεν πληρώνουν σωστά τις δόσεις τους, καθώς από τον Δεκέμβριο ξεκινά η διαδικασία για τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Το μέτρο που αφορά για όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω, ισχύει ουσιαστικά από 1 Νοεμβρίου.
Παράλληλα ισχύει και μία ακόμα διαδικασία, η οποία βάζει στο στόχαστρο τα περιουσιακά στοιχεία λόγω οφειλών, μια και έχουν ξεπαγώσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εξώσεις από σπίτια), για όσους έχουν σε βάρος τους σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Με την μη παράταση της ισχύος της υπουργικής απόφασης που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στα μέσα Ιουλίου λόγω των capital controls, «ξεμπλοκάρουν» και οι αναγκαστικές εκτελέσεις, όπως επίσης και η καταβολή των δικαστικών παραβόλων, πράξεις οι οποίες επίσης είχαν «παγώσει».
Οι δικαστικοί επιμελητές έχουν ενημερωθεί ήδη από τις Δ.Ο.Υ. και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, που αφορούν παλαιότερες υποθέσεις οφειλετών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το