Τοπικά

Μπαράζ κλοπών στην Σκόπελο – Διέρρηξαν τουλάχιστον πέντε καταστήματα σε μία νύχτα

Ο φόβος και ο τρόμος φέρεται να έχει γίνει τριμελής ομάδα διαρρηκτών στο νησί της Σκοπέλου, που σε μία μόλις νύχτα διέρρηξε και αφαίρεσε χρήματα και άλλα αντικείμενα από πέντε τουλάχιστον καταστήματα, ενώ απέτυχε να διαρρήξει ένα έκτο, καθώς σήμανε συναγερμός.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο στο νησί των Βορείων Σποράδων, όπου έχει χρόνια να γίνουν κλοπές και διαρρήξεις σε τόσο μεγάλο αριθμό.
Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη «Θ» από παθόντες καταστηματάρχες, οι τρεις δράστες, ένας χοντρός και δύο αδύνατοι άνδρες, φέρεται να «χτύπησαν» αρχικά στο Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου. Εκεί διέρρηξαν πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, από το οποίο αφαίρεσαν 1200 ευρώ από το ταμείο. Ακολούθως διέρρηξαν το γραφείο άλλου ναυτιλιακού πρακτορείου, όπου εισήλθαν παραβιάζοντας το παράθυρο και φέρεται να αφαίρεσαν από το ταμείο ποσό από 3.500-5.000 ευρώ, προερχόμενο από εκδόσεις εισιτηρίων. Στην συνέχεια, πάντα τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι δράστες διέρρηξαν το κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην Χώρα Σκοπέλου, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα και έσπασαν την κλειδαριά, απ’ όπου αφαίρεσαν επίσης χρήματα, το καταγραφικό μηχάνημα, ενώ έκοψαν τα καλώδια του συστήματος καμερών… Οι ζημιές που προκάλεσαν στο εν λόγω κατάστημα, υπολογίζεται πως είναι περισσότερες από το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν.

Οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στη Χώρα, σήμανε ωστόσο ο συναγερμός και ακύρωσαν την προσπάθειά τους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, φέρεται να διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων, απ’ όπου επίσης αφαίρεσαν χρήματα, καθώς και ένα ασφαλιστικό πρακτορείο στη Χώρα.
Επαγγελματίες της Σκοπέλου εκφράζουν ανησυχίες για τη δράση της εγκληματικής ομάδας, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο νησί, εν μέσω μάλιστα θερινής τουριστικής περιόδου.
Άγνωστο είναι, αν οι τρεις δράστες είναι επισκέπτες στο νησί και αφού έδρασαν, αποχώρησαν με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ή με δικό τους σκάφος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το