Τοπικά

Μπάμπης Ζάχος – Σε ποδηλατόδρομο οι σιδηροδρομικές γραμμές από Άναυρο μέχρι Αγριάς

Πρόταση – επερώτηση να μετατραπεί το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών από Άναυρο μέχρι και την Αγριά σε ποδηλατόδρομο, κατέθεσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Μπ. Ζάχος.

Ο κ. Ζάχος αναφέρει ότι “Στα πλαίσια της καλής  Κυκλοφοριακής κίνησης στην πόλη μας κι ειδικά για τους δημότες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσον μετακίνησης είναι στην πρόθεση της Δ.Α. σε συνεργασία με άλλους φορείς που εμπλέκονται ( ΟΣΕ — ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ–ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ) να μετατραπεί το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών από Άναυρο μέχρι και την Αγριά σε ποδηλατόδρομο ( Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις φυσικά) έτσι ώστε και τον δικό τους χώρο να απολαμβάνουν οι ποδηλάτες και δεύτερον να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη διαδρομή και χωρίς να αλλοιωθεί η ιστορικότητα της.
Επιπλέον με την παραπάνω παρέμβαση θα απαλλαγεί και το παραλιακό μέτωπο από Αστέρια ως την είσοδο Αγριάς από τον κυματισμό πυ πολλές φορές προκαλεί τεράστια προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα”.

Ο κ. Ζάχος με αφορμή την παρέμβαση της Δ.Α. στην περιοχή (Ασπρόγεια Διμηνίου), ερωτά μήπως θα έπρεπε ανάλογη παρέμβαση να γίνει και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας κι αναφέρει συγκεκριμένα “Στη Δ.Κ. Αγριάς που σε αρκετές περιπτώσεις και οι Ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί από το 2010 εν τούτοις δεν τα παραδίδουν, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το οξύ κυκλοφοριακό ζήτημα που ταλανίζει όλη τη περιοχή, να ανακουφισθούν οι κάτοικοι και να μην δοθεί η εντύπωση για δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Τέλος κάνει λόγο για δυσοσμία από τα τέσσερα αντλιοστάσια και τα υπόγεια του αποχευτικού συστήματος στην Αγριά  [ Σουτραλι — Σταθμος –lidl–Αστερια]  και για δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των περιοίκων ζητώντας από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΜΒ να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το