Πολιτισμός

«Μπαμπά; Α, μπα!» – Παράσταση από το τμήμα ενηλίκων της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες

Το τμήμα ενηλίκων της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μπαμπά; Α, μπα!», μια διασκευή της δημοφιλέστατης μαύρης κωμωδίας των Ρέππα και Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με ρούμι», που μας μεταφέρει στην Ελλάδα του ’90, θίγοντας και σατιρίζοντας πολλά από τα κακώς κείμενά της. Οι παραστάσεις τους θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού το Σάββατο 6 Ιουλίου και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 21.00.

Υπόθεση του έργου: Ο ηλικιωμένος και ευκατάστατος πατέρας έχει μείνει στο χωριό. Οι δυο γιοι του προσέλαβαν μία Βουλγάρα, τη Βέσκα, για να τον φροντίζει. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό και ο επικείμενος θάνατός του φέρνει τους γιους με τις συζύγους τους στο πατρικό σπίτι. Οι ελπίδες για μια κληρονομιά που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή αναζωπυρώνονται. Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που δεν έχουν υπολογίσει και οι πρόσθετες αποκαλύψεις ανατρέπουν διαρκώς τα σχέδιά τους. Ποιος θα επικρατήσει τελικά και με ποιο τρόπο; Οι ήρωες Παναγιώτης, Χρήστος, Ρόη, Τζένη, Βέσκα και Βάσω, σας καλούν να τους απολαύσετε σε έναν καταιγισμό γεγονότων με απίθανες καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές που καθηλώνουν και προκαλούν γέλια και… κλάματα. Η παράσταση συνιστάται για άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.

Εμψύχωση / σκηνοθεσία: Συνοδή Φουκαλά, μουσική επιμέλεια: Έφη Τελκή, σκηνικά: Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες, Ντίνα Μαγγανά, Γεωργία Αράπη, υποστήριξη: Αλότοπος, οργάνωση: Bill Giann, φωτογραφίες: Photostyle Μπάζης Λάμπρος / Bazis Lampros, επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Vivi Hamilou, χορηγός επικοινωνίας: Λαός του Αλμυρού – εφημερίδα.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημητρόβα Βάσω – Βέσκα, Ζωγράφου Αφροδίτη – Ρόη, Θεοδωράκη Δήμητρα – Τζένη, Μπαζής Αντώνης – Παναγιώτης, Ξυνός Στέργιος – Χρήστος, Χαμηλού Βιβή – Βάσω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το