Ελλάδα

Μπαλτάς υπέρ Πανούση για την επέμβαση στην Πρυτανεία

baltas

Υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας, Γιάννη Πανούση, για το επίμαχο θέμα της επέμβασης των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ τάχθηκε ο συνάδελφός του υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, προσθέτοντας έτσι μία ακόμη πινελιά στην εικόνα απόλυτου διχασμού στις τάξεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για «απολύτως προφανή παραβίαση του ασύλου» από τους αντιεξουσιαστές. «Είναι στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις, υπάρχει μια ομάδα επειδή υπάρχουν τα ΜΑΤ θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν άμα τους κυνηγούν τα ΜΑΤ… Η παραβίαση του ασύλου είναι απολύτως προφανής καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο», δήλωσε μιλώντας στο Mega. Πρόσθεσε ακόμη ότι αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, οι δυνάμεις καταστολής δέχθηκαν επίθεση και έμειναν ψύχραιμα -κι αυτό αποτελεί μια νέα εικόνα.

Σχολιάζοντας δε τις διαφωνίες κορυφαίων στελεχών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Μανώλη Γλέζου, ο ίδιος αναφέρθηκε σε «υγιή πλουραλισμό απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να γίνονται από τις σχολές και όχι στα σχολεία. «Είναι στις σκέψεις μας» είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία που υπάρχει στην Παιδεία» είπε. Ο υπουργός επέμεινε ότι οι εκλογές είναι η αξιολόγηση των καθηγητών και γίνονται συστηματικά. «Τα Συμβούλια Ιδρύματος που έγιναν εδώ ήταν κατά τη μίμηση της Αμερικής. Θέμα αρχής είναι να ψηφίζουν οι φοιτητές, είναι ακαδημαϊκοί πολίτες» σχολίασε.

O κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εκτίναξε το πρόβλημα των μετεγγραφών σε απίστευτο βαθμό. «Καταργούμε αυτό το σύστημα, γυρίζουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή με πιο αυστηρά κριτήρια» παρατήρησε. «Ψάχνουμε να σώσουμε τους 200 φοιτητές που έμειναν μετέωροι από τις μετεγγραφές» πρόσθεσε με αφορμή την άρνηση των διοικήσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να εγγράψουν πρωτοετείς φοιτητές που πήραν μετεγγραφή με βάση την εγκύκλιο της προηγούμενης ηγεσίας υπουργείου Παιδείας, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν.

πηγή www.imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το