Κόσμος

Μπαγκλαντές: Την έκαψαν μέχρι θανάτου επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση

Η Nusrat Jahan Rafi πήγε στο σχολείο της στο χωριό Φενί του Μπαγκλαντές όπως έκανε κάθε μέρα. Μόνο που εκείνη η ημέρα δεν ήταν όπως όλες οι άλλες…
Κάποιοι έλουσαν την 19χρονη κοπέλα με βενζίνη και της πέταξαν ένα σπίρτο. Ο λόγος; Τόλμησε να καταγγείλει πως την είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Δυο εβδομάδες πριν τον τραγικό της θάνατο, η Nusrat είχε καταγγείλει πως ο διευθυντής του σχολείου της, την είχε καλέσει μέσα στο γραφείο του και την είχε αγγίξει απρεπώς. Εκείνη τότε βρήκε τρέχοντας από το γραφείο του. Είχε βρει όμως το κουράγιο να καταγγείλει την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Την ίδια κιόλας ημέρα πήγε με τους συγγενείς στην αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν. Οι αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή.

Έντεκα ημέρες αργότερα η 19χρονη κοπέλα αποφάσισε να πάει στο σχολείο της και να δώσει τις τελικές εξετάσεις. Μια συμμαθήτρια της την ξεγέλασε λέγοντας της πως κάποια φίλη τους δεχόταν επίθεση στην οροφή του σχολείου. Η Nusrat έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Εκεί όμως την περίμενε ο θάνατος. Πέντε άνθρωποι καλυμμένοι με μπούργκες της επιτέθηκαν και της έβαλαν φωτιά… Η Nusrat άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μερικές ημέρες αργότερα.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει 15 ανθρώπους που σχετίζονται με το περιστατικό. Οι επτά φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με την δολοφονία της νεαρής κοπέλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η συμμαθήτρια που παρέσυρε την 19χρονη κοπέλα στην παγίδα που της είχαν στήσει οι δολοφόνοι της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το