Πολιτισμός

Μουσικοθεατρική παράσταση με εξήντα παιδιά επί σκηνής στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας

Μια πολύ όμορφη μουσικοθεατρική παράσταση παρουσίασαν χθες τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο σε συνεργασία με τα παιδιά του 4ου και του 12ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου. Στη σκηνή του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας ανέβηκαν 60 μαθητές παρουσιάζοντας τη χριστουγεννιάτικη παραμυθο-συνάντηση, η ιστορία της οποίας προέκυψε από τρία κλασικά παραμύθια («Τα δώρα της παπλωματούς», «O τσαγκάρης και τα ξωτικά» και «Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα»).


Υπεύθυνη για τη χθεσινή παραμυθο-συνάντηση ήταν η εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Ελένη Κυριέρη, η οποία είχε την ιδέα, διασκεύασε τα παραμύθια και τα απέδωσε με έμμετρο τρόπο.
Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Βασδέκειο κ. Κατερίνα Χαραλάμπους σημείωσε ότι στη μουσικοθεατρική παράσταση συνεργάζεται η ομάδα θεατρικής αγωγής από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο με δύο δημοτικά σχολεία. Η ίδια ανέφερε ότι χθες το πρωί δόθηκε μία παράσταση για τα σχολεία που συμμετείχαν, ενώ ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας μέρας η ανοιχτή παράσταση για τους γονείς των παιδιών.


Στον χαιρετισμό της η κ. Κατερίνα Χαραλάμπους επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η προσπάθεια είναι δείγμα για το τι μπορεί να γίνει όταν φορείς πολιτισμού δουλεύουν μαζί για έναν κοινό σκοπό» για να προσθέσει πως «δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν την όλη διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά και της παρουσίασης της δουλειάς τους», ενώ μετά τον λόγο πήρε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Νατάσα Μορφογιάννη, η οποία ευχήθηκε μεταξύ άλλων καλές γιορτές σε όλους.


Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν στη σκηνή του θεάτρου με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της θεατρολόγου Χρυσάνθης Κατσιμπέρη. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Νικόλας Παπαθανασίου, ενώ τις χορογραφίες ετοίμασαν οι Εύα Βούλγαρη και Εριφύλη Κατσιμπέρη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το