Πολιτισμός

Μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Για ακόμη μια χρονιά, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας διοργανώνει μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου, πανελληνίου, προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο έργο του γνωστού λογοτέχνη Νίκου Καββαδία. Ο γενικός τίτλος της εκδήλωσης είναι «Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία», βασισμένος στον γνωστό στίχο του ποιητή. Θα πραγματοποιηθεί, με θέα στο ωραιότερο φεγγάρι του καλοκαιριού, στον ατμοσφαιρικό κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. Μελετώντας το χρονικό της ζωής του Καββαδία, επιλέχθηκαν ποιήματα, τραγούδια, αλλά και αποσπάσματα από τις επιστολές Εν Πλω, του μεγάλου ποιητή, που αποπειρώνται να εκφράσουν το εσωτερικό τοπίο της ψυχής του, ακολουθώντας μια συνειρμική λογική, από τη γέννηση έως τον θάνατό του. Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια, εκτελεσμένα με φρέσκια ματιά από τον Τόλη Κόκκινο, που έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση ορχήστρας, σε συνεργασία με την Μπέττυ Νικολέση που επιμελήθηκε την επιλογή των ποιημάτων και κειμένων, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης.

Εννέα καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί, φιλοδοξούν να σας συντροφέψουν, αλλάζοντας πολλές φορές ρόλους (ηθοποιοί τραγουδούν, μουσικοί ερμηνεύουν).
Ερμηνεύουν, τραγουδούν, παίζουν οι: Βλάσης Ζώτης, Στράτος Μεγκές, Μπέττυ Νικολέση, Τόλης Κόκκινος, Δημήτρης Νάσσιος, Φάνης Παναγιωτόπουλος, Φίλιππος Ρέτσιος, Γιώργος Σταμούλης, Άγγελος Τσιριγωτάκης.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το