Τοπικά

Μουσικοί και αγρότες από τη Μαγνησία στο Δαμάσι – Μοίρασαν τρόφιμα και έδωσαν δύναμη με τα τραγούδια τους

Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας πραγματοποίησαν παρέμβαση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τον σεισμό στο Δαμάσι.
Με μια συμβολική κίνηση, πέντε αυτοκίνητα ξεφόρτωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα ενώ μουσικοί, που τόσες και τόσες φορές έχουν βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και γλέντια της περιοχής, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έδωσαν δύναμη και θάρρος με τα τραγούδια τους.


Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους «Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, με παραδοσιακή μουσική αλλά και τα ανάλογα εδέσματα τραγουδήσαμε και στείλαμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και διεκδίκησης:

 Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων. Να γίνουν παντού απρόσκοπτα και ολοκληρωμένα οι έλεγχοι στατικότητας. Να γίνουν άμεσα Τεστ και εμβολιασμοί για Covid-19 στους πληγέντες.
 Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους πληγέντες.
 Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος που έχει πληγεί δεν θα χάσει τη δουλειά του.
 Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης. Να στεγαστούν όλοι παίρνοντας η Κυβέρνηση άμεσα μέτρα, φτάνει πια με τις σκηνές!
 Διευκόλυνση των παιδιών της περιοχής που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 Ολοκληρωμένα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σύμφωνα με την εποχή μας!


Αποδείχθηκε και σήμερα για χιλιοστή φορά πως ο πολιτισμός αποτελεί ανάγκη για την καλλιέργεια, την αντοχή και την αισιοδοξία του λαού. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους καλλιτέχνες εδώ και ένα χρόνο! Την ίδια στιγμή οι αγρότες ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις από προηγούμενες φυσικές καταστροφές. Δεν είναι ώρα απογοήτευσης όμως, είναι ώρα μάχης! Συνεχίζουμε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι για τη ζωή και τα δικαιώματά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το