Πολιτισμός

Μουσική βραδιά με ελληνική τζαζ από το Spiral Trio στον Βόλο

To Spiral Trio αρχίζει τον φετινό χειμώνα με μια συναυλία στο ζεστό και φιλόξενο Filippou Cafe Classique, στον Βόλο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 9.30 μ.μ.
Το trio αποτελείται από εξέχοντα μέλη της ελληνικής σκηνής της jazz, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη. Είναι από τα σημαντικότερα groups της ελληνικής jazz, μετρά ήδη 7 χρόνια παρουσίας σε σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης και μια δισκογραφική κυκλοφορία (Spiral Trio, ANKh 2017).

Είναι ένα μοντέρνο piano trio με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους, ενώ δεν λείπουν οι σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους προσέγγισης είναι το διαρκές interplay, η διαρκής και αυτοσχεδιαστική διάδραση δηλαδή, που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνουν στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της διαρκούς περιπέτειας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει το Spiral Trio στο Filippou Café Classique στις 19 Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, αλλά και jazz standards, που όμως και αυτά λειτουργούν ως αφετηρία, από την οποία θα οδηγηθεί η μουσική, με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, σε ξεχωριστούς και απρόβλεπτους μουσικούς χώρους. Το υλικό που θα παρουσιαστεί πρόκειται να δισκογραφηθεί πολύ σύντομα.
Οι ακροατές της συναυλίας καλούνται να παρακολουθήσουν αυτήν την περιπέτεια, να συντονιστούν με το διαρκές παιχνίδι των τριών μουσικών και εν τέλει να βιώσουν μια βαθιά εσωτερική εμπειρία.
Είσοδος 9 ευρώ (εισιτήρια στο κατάστημα), τηλ. 2421039283.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το