Πολιτισμός

Μουσική βραδιά και κουκλοθέατρο στις Μηλιές για τα Φιλιππίδεια 2018

Στο πλαίσιο των Φιλιππίδειων 2018, που διοργανώνονται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών Ν. Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» κάθε καλοκαίρι, στη μνήμη του Μηλιώτη δασκάλου του γένους Δανιήλ Φιλιππίδη, το Σάββατο 4 Αυγούστου πραγματοποιείται χορευτική βραδιά και την Κυριακή 5 Αυγούστου κουκλοθέατρο και θέατρο.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Αυγούστου, ώρα 10 μ.μ., στην πλατεία των Μηλεών, θα πραγματοποιηθεί χορευτική βραδιά με τους Red Wine band. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να ξεφαντώσουν μαζί τους με rock – blues – jazz – latin – rock & roll – reggae και ελληνικό έντεχνο και λαϊκό. Κιθάρες, σαξόφωνα και κρουστά, δημιουργούν αστείρευτο κέφι, ενώ οι φωνές του Μιχάλη, της Ολλανδέζας Νίνας και του Λάζαρου προσκαλούν τους ακροατές να δώσουν το «παρών» στη μέθεξη της βραδιάς.
Το γκρουπ «RedWineBand» απαρτίζουν οι: Μιχάλης Πόρναλης κιθάρα – τραγούδι, Νίνα Van Slogteren τραγούδι – κιθάρα, Γιάννης Καλαντζής κιθάρες – εφέ, Αλέξης Βαγενάς σαξόφωνο, Λάζαρος Λιακόπουλος μπάσο – τραγούδι, και Σωτήρης Ράπτης τύμπανα – κρουστά.

Τα μέλη της μουσικής συντροφιάς, στα 14 χρόνια της μουσικής τους συνύπαρξης, έχουν δώσει πάνω από 550 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα, έχουν παίξει ως support group με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πάνο Κατσιμίχα, Μάνο Ξυδούς, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή.
Την Κυριακή 5 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ., στο προαύλιο του Συλλόγου, κουκλοθέατρο και θέατρο «Μίνι Μπελάδες» από την παιδική σκηνή «Ονειροβάτες». Σε ένα μέρος μακρινό, υπήρχε ένα βασίλειο όπου ο βασιλιάς του ήθελε να δώσει στον πιο δυνατό την κόρη του. Ένας άρχοντας με τους μικρούς του κίτρινους ακόλουθους όμως, είχε άλλη άποψη. Ποιος θα σώσει λοιπόν την πριγκίπισσα; Ένα ανατρεπτικό παραμύθι με αρκετά κωμικά στοιχεία και τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών (συμμετέχουν τα Μinions).

Η παιδική σκηνή «Ονειροβάτες» προσφέρει ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών θέαμα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης 30 και πλέον χρόνια μεταφέροντας την τέχνη του κουκλοθέατρου σε σχολικές μονάδες και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Κύρια πηγή έμπνευσής της είναι τα λαϊκά παραμύθια, τα κλασικά παραμύθια και η μυθολογία. Διασκευή – σκηνοθεσία: Ιωάννης Γλωσσόπουλος. Κούκλες – σκηνικά: Αναστασία Ξηρομερίτη. Είσοδος 2 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της 27ης Ιουλίου στην Κορόπη αναβλήθηκε λόγω του πένθους για τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Αττική, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτεινές συνθέσεις» της Έλενας Κανάκη θα πραγματοποιηθούν στον αυλόγυρο της Αγίας Μαρίνας τη 17η Αυγούστου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χανιά: Συνελήφθη 40χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης

Ένας 40χρονος συνελήφθη στα Χανιά μετά από καταγγελία πως επιχείρησε να παρενοχλήσει σεξουαλικά μια 14χρονη.…

25 Μαρτίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου ο παραστάτης φαντάρος -Δείτε δηλώσεις του Βασ. Ηλιόπουλου – video

Ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασ. Ηλιόπουλος ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξαν μαζί με…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Σιωπηλή διαμαρτυρία από συγγενείς της Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη – Βίντεο

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία, πριν την έναρξη της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, προχώρησαν οι συγγενείς…

25 Μαρτίου 2024

Με επισημότητα τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στον Βόλο -photos -videos

Με επισημότητα εορτάστηκε φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Βόλου. Το πρωί τελέστηκε…

25 Μαρτίου 2024

Tεράστια ελληνική σημαία στο Στεφανοβίκειο (video)

Mία τεράστια ελληνική σημαία υψώθηκε σήμερα στο Στεφανοβίκειο με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Στεφανοβικείου, τιμώντας…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Σημαία 1,5 στρέμμα υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου

Σημαία ενάμιση στρέμμα υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου…

25 Μαρτίου 2024