Πολιτισμός

Μουσική εκδήλωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ανακασιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ανακασιάς, με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την συμμετοχή του υπό σύσταση Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής .
Η εκδήλωση θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ στον λόφο Αγίας Ειρήνης Ανακασιάς, δίπλα στην πλατεία της Κοινότητας, με ώρα έναρξης στις 9.30 μμ.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν : Θένια Σισμανίδου ( κρουστά – τραγούδι), Έφη Σισμανίδου ( κιθάρα –τραγούδι) και Κατερίνα Θεοχάρη ( πλήκτρα – τραγούδι), σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το έντεχνο Ελληνικό ρεπερτόριο.
13 χρόνια μετά το Διεθνές Φεστιβάλ «ΙΩΛΚΟΣ» του τότε Δήμου Ιωλκού και 3 χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας και των περιορισμών της, οι κάτοικοι της περιοχής αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου τους και σας περιμένουν στον πανέμορφο χώρο του λόφου Αγίας Ειρήνης να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με φόντο την πόλη και τα χωριά του κεντρικού Πηλίου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πληροφορίες τηλ. 6977702478 – 6947287343. Η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται στο πάρκινγκ του αγάλματος του Κενταύρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το