Τοπικά

Μουσική εκδήλωση από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών με μηνύματα για καλύτερη ποιότητα ζωής

“Επειδή η ζωή είναι μοναδική” ήταν ο τίτλος της χθεσινής μουσικής εκδήλωσης στο κτήριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, ενθαρρύνοντας και ενδυναμώνοντας τον αγώνα για ποιότητα της ζωής μέσα από την ποιότητα της τέχνης. Τα μέλη της Επιτροπής ευχαρίστησαν θερμά την κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία επιμελήθηκε το πρόγραμμα, την κ. Μαρία Καραζάνου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και τα μέλη των Μουσικών Συνόλων και της θεατρικής ομάδας. Ευχαρίστησαν επίσης τα μουσικά συγκροτήματα «Ανατολικά ζητήματα» και “Treescelts Medieval”, τα οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:
Το μουσικό σχήμα «Ανατολικά ζητήματα» δημιουργήθηκε το 2015 με έδρα το Βόλο. Συνδέει την αγάπη για την ελληνική μουσική παράδοση και γοητεύει με τη μουσική τόσο των λαϊκών όσο και των λόγιων παραδόσεων της περιοχής της Μεσογείου. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας, ένα μωσαϊκό από αστικά τραγούδια της Σμύρνης και της Μικρασίας και παραδοσιακά κομμάτια από όλη την Ελλάδα, αλλά και λόγια έργα της Κωνσταντινούπολης, σήμερα επεκτείνεται και σε πιο σύγχρονες συνθέσεις δεξιοτεχνών της Μεσογείου.
Ούτι – φωνή: Γιώργος Σπανοδήμος
Κανονάκι: Ζήσης Γεωργαλιός
Τσέλο: Βασίλης Λεμονιάς
Μπάσο: Κωνσταντίνος Μεγκές
Κρουστά (Sitos’ set): Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου

Οι «Treescelts Medieval» είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει Μεσαιωνική, Κέλτικη και Σεφαρδίτικη Μουσική. Φίλοι που ασχολούνται με τη μουσική από την εφηβεία τους. Το ενδιαφέρον τους για την Μεσαιωνική και Κέλτικη Μουσική κουλτούρα προέκυψε μέσα από την μελέτη και τον πειραματισμό με διάφορα είδη μουσικής, σε συνδυασμό με την ελληνική παραδοσιακή μουσική
Το σχήμα αποτελούν οι: Ιωάννης Κουλιανός, Λήδα Φιλιπποπούλου, Κωσταντίνος Αρνής και Μανώλης Μάνος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το