Τοπικά

Μουσικές και γευστικές προτάσεις για τη γιορτή Αγ. Βαλεντίνου – Δέκα τραγούδια – ύμνοι του έρωτα

Με διάφορους τρόπους θα επιλέξουν φέτος να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες. Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων. Αν και τα οικονομικά είναι περιορισμένα, εντούτοις οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες βρίσκουν τρόπους για να γιορτάσουν τον έρωτα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν ένα λουλούδι για τον ή την αγαπημένη τους για να εκφράσουν τον έρωτά τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θα επιλέξουν ένα ρομαντικό δείπνο ή μια όμορφη ρομαντική βραδιά στο σπίτι με κρασί και μουσική.
Η μουσική αποτελεί απαραίτητο «συνοδευτικό».
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Τζανέτος Παπαγεωργίου προτείνει 10 ερωτικά τραγούδια, τα οποία εξυμνούν τον έρωτα. Όπως αναφέρει, «είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τον έρωτα. Ωστόσο οι περισσότεροι, χωρίς να το ξέρουν, παρασυρόμενοι από το mood ενός τραγουδιού, παρατηρείται το τραγελαφικό γεγονός να μην ξέρουν τους στίχους να μην καταλαβαίνουν τι λέει ένα τραγούδι, αλλά να το επιλέγουν γιατί τους αρέσει η μουσική».
Ο κ. Παπαγεωργίου προτείνει τα παρακάτω τραγούδια για σήμερα:
Bryan Ferry – The Way You Look Tonight, Carole King – (You Make Me Feel Like A) natural woman, David Bowie – Lady Grinning Soul, Eric Clapton – Wonderful Tonight, Frank Sinatra – I’ve Got You Under My Skin, John Lennon – Woman, Nina Simone – My Baby Just Cares For Me, Rosemary Clooney – Love Is Here To Stay, Chris Norman και Suzi Quatro – Stumblin’ in, UB40 – I Got You Babe, Carlos Santana – Santana Samba Pa Ti (Ορχηστρικό).
«Το σημαντικό είναι να προσέξουν τι λέει το τραγούδι για να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματά τους» αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου.
Η μουσική μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με γλυκό. Μια όμορφη επιλογή είναι πάστες σε σχήμα καρδιάς ή τούρτες κ.ά.
Ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής από το ζαχαροπλαστείο «Μελίνι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους ερωτευμένους. Κάνουμε τούρτες σε σχήμα καρδιάς και σοκολατάκια και μπισκότα θεματικά. Η μεγαλύτερη κατανάλωση παρατηρείται ανήμερα της εορτής των ερωτευμένων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζεται να διαθέσει κανείς πολλά χρήματα για να εκφράσει τον έρωτά του. «Από 2,5 ευρώ μπορεί κάποιος να βρει μια όμορφη πάστα ή σοκολατάκια, ενώ τούρτες μπορεί να βρει από 17 – 18 ευρώ έως 20 ευρώ» σχολίασε ο κ. Καϊσαρλής και συνέχισε: «Οι γεύσεις που έχουμε είναι ποικίλες και για όλες τις προτιμήσεις. Μπουένο, λίλα πάουσε, καραμέλα, σοκολάτα, φρούτα του δάσους κ.ά.».
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν κι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο σήμερα καθώς δηλώνουν ερωτευμένοι 365 ημέρες τον χρόνο. Άλλοι θα ετοιμάσουν κάποια έκπληξη με κάποιο δώρο στον ή στην αγαπημένη τους όχι μόνο με λουλούδια, γλυκά, αλλά και με κάποιο κόσμημα ή εσώρουχα.

Share
Ετικέτες: Αγ. Βαλεντίνου

Πρόσφατα άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ – Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και…

6 Μαρτίου 2024

Παράταση

Για χρονικό διάστημα τριών μηνών παρατάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Αλμυρού, ο συμβατικός…

6 Μαρτίου 2024

Λέτε

Νέο κόμμα γι ακόμη μία φορά δημιουργεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτή τη φορά το νέο…

6 Μαρτίου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Αθλητικές επιτυχίες χωρίς «στέγη»- Σε εγκατάλειψη κρίσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις»

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 17 Βουλευτές του…

6 Μαρτίου 2024

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στον Βόλο

Ένας 48χρονος άνδρας έχασε σήμερα τη ζωή του ξαφνικά στον Βόλο. Σύμφωνα με τις πρώτες…

6 Μαρτίου 2024

Κατάλληλο

«Η ΔΕΥΑΜΒ διενεργεί με υπευθυνότητα συστηματικούς ελέγχους και οτιδήποτε ανησυχητικό εντοπίσουμε, θα είμαστε οι πρώτοι…

6 Μαρτίου 2024