Τοπικά

Μουσουλμάνοι μαθητές από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου έφτιαξαν σταυρούς!

Σταυρούς, στολίδια και άλλα χειροποίητα είδη που δεν συνάδουν απαραίτητα με τη θρησκευτική και πολιτιστική τους αντίληψη, καθώς οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, δημιούργησαν οι μαθητές του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί το παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου.

Το Γυμνάσιο των Φυλακών συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» και οι μαθητές του σχολείου με τη συνδρομή των καθηγητών προχώρησαν φέτος σε όμορφες δημιουργίες, οι οποίες εκτέθηκαν στο μπαζάρ που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» την περασμένη Κυριακή στο αρχοντικό Ζαφειρίου.
Η φιλόλογος του παραρτήματος του Γυμνασίου στο ΕΚΚΝ Βόλου κ. Αναστασία Χατζηπλή ανέφερε πως «στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» οι μαθητές μας δημιούργησαν διάφορα μικρά αντικείμενα και κοσμήματα με χάντρες και τα διέθεσαν στο μπαζάρ του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός». Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας προσπάθησαν να ευχαριστηθούν και οι ίδιοι από τη δράση τους αυτή».
Και πρόσθεσε πως «οι μαθητές αν και οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι, εντούτοις δημιούργησαν και σταυρούς και άλλα είδη που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τη δικιά τους θρησκεία και πολιτισμό. Αλλά εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της βοήθειας που τους προσφέρει ο «Εσταυρωμένος»».
Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος που το σχολείο λειτουργεί σε πρόγραμμα εθελοντισμού. Πέρυσι είχε συνεργαστεί με το σχολείο στις αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων και δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με το οποίο οι μαθητές μπορούν να μάθουν για τις έννοιες του εθελοντισμού.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου στο ΕΚΚΝ Βόλου κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος ανέφερε πως στόχος μας είναι να περάσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού στα παιδιά προσκαλώντας διάφορους συλλόγους στο σχολείο και κάνοντας ομιλίες και παρουσιάσεις μέσω βίντεο και άλλων εικόνων. Έτσι προσκαλέσαμε τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τον Εσταυρωμένο, τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ θα καλέσουμε και άλλους συλλόγους, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τις έννοιες της εθελοντικής προσφοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το