Ελλάδα

Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια με Johnson & Johnson και AstraZeneca

Aπειροελάχιστο χαρακτήρισε ο Ηλίας Μόσιαλος τον κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, υπό εξέταση είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων, αλλά έως τώρα σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις ενώ στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson. Πρόσθεσε, ότι αρχικά έγιναν λάθη με το χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις, αλλά πλέον οι γιατροί γνωρίζουν τα κατάλληλα σκευάσματα.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca και είπε ότι στις 19 Μαΐου θα κάνει τη δεύτερη δόση.
Ακόμη, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΕΜΑ και τη Βρετανία τα αποτελέσματα για τις παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι ιδιάζουσες θρομβώσεις εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το