Κόσμος

Μωρό γεννήθηκε 212 γραμμάρια – Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά 13 μήνες

Μετά από 13 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το «μικρότερο μωρό στον κόσμο» κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Η μικρή Kwek Yu Xuan από τη Σιγκαπούρη, γεννήθηκε μόλις 212 γραμμάρια (όσο το βάρος ενός μήλου) και 24 εκατοστά. Ήρθε στον κόσμο πολύ πρόωρα, μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης -πολύ νωρίτερα δηλαδή από τον μέσο όρο των 40 εβδομάδων.
Η μητέρα της την έφερε στον κόσμο κατεπειγόντως με καισαρική τομή, τέσσερις μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όταν διαγνώστηκε με προεκλαμψία – μία σοβαρή διαταραχή στην εγκυμοσύνη που εκδηλώνεται με υπέρταση κατά την κύηση και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ζωτικά όργανα, ακόμη και σε θάνατο τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου γεννήθηκε δεν έδινε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει το βρέφος. Κι όμως, μετά από 13 μήνες παραμονής σε ΜΕΘ, το μωρό αποσωληνώθηκε και ζυγίζει πλέον 6,3 κιλά.
«Κόντρα στις πιθανότητες, με τις επιπλοκές τις γέννας, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της για την αντοχή και τη δύναμή της που την κάνει ένα αξιοθαύμαστο “μωρό εν μέσω κορονοϊού” – μια αχτίδα ελπίδας εν μέσω χάους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Yu Xuan έλαβε πολλές θεραπείες και υποβλήθηκε σε διαφόρων ειδών μηχανική υποστήριξη για να καταφέρει να επιζήσει.
Πάντως, η Yu Xuan πάσχει από χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί αναπνευστική βοήθεια και στο σπίτι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό θα βελτιωθεί με τον χρόνο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το