Ελλάδα

Μόρια: Στη ΜΕΘ κι άλλος μετανάστης από αναθυμιάσεις από μαγκάλι

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται ένας 30χρονος μετανάστης πακιστανικής καταγωγής που διέμενε στον καταυλισμό της Μόριας, με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο άνδρας πιθανόν εισέπνευσε αναθυμιάσεις από μαγκάλι που χρησιμοποίησε το βράδυ προκειμένου να ζεσταθεί. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρεις μετανάστες από τον ίδιο προσφυγικό καταυλισμό έχουν χάσει τη ζωή τους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Προκειμένου να διευκρινιστούν οι αιτίες θανάτου τους, θα γίνει περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική διερεύνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν οφείλονται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.
Ο σημερινός θάνατος και του 20χρονου μετανάστη από το Πακιστάν προκάλεσε κλίμα έντονης αναταραχής στη Μόρια, όπου ομάδες Αφρικανών συχνά πυκνά κλείνουν την κεντρική πύλη του καταυλισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι, κατά τη μεταφορά του νεκρού άνδρα με ασθενοφόρο, όταν δεκάδες μετανάστες περικύκλωσαν το όχημα και αποχαιρέτησαν τον νεκρό σύντροφό τους με συνθήματα και λυγμούς.
Το περασμένο Σαββάτο βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του ένας 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη πέθανε άλλος ένας 22χρονος μετανάστης από την Αίγυπτο.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να διαμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές, στη Μόρια, με θερμοκρασίες που κατά τη νύχτα πέφτουν κάτω του μηδενός. Στο σύνολο τους αρνούνται να μετακινηθούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στην Υπηρεσία Ασύλου, όποτε εξετασθεί το αίτημά τους. Στο πλοίο μένουν προς το παρόν περίπου 80 άτομα, όλοι τους Αφρικανοί.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο με 158 «ναι» στη Βουλή

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπέρ…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γεραπετρίτης: «Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» – Τι είπε για την υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο

«Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινά ΜΜΕ: Δεκάδες μαχητές της Χαμάς παραδόθηκαν στον ισραηλινό στρατό – Βίντεο τους δείχνουν γυμνούς με δεμένα χέρια

Στον ισραηλινό στρατό παραδόθηκαν πολλοί μαχητές της Χαμάς που βρίσκονταν κοντά στην Τζαμπάλια στη βόρεια…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΟΔΥ: Άυξηση στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 44 θάνατοι και 54 διασωληνωμένοι – Δύο τα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα του SARS-CoV-2, στην κοινότητα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης αύξηση…

7 Δεκεμβρίου 2023

Μικρής έκτασης φωτιά σε διαμέρισμα στον Βόλο

Λαχτάρησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Καραϊσκάκη στον Βόλο, λίγο πριν τις 8 σήμερα το…

7 Δεκεμβρίου 2023

«Συγγνώμη» ζήτησε η παρουσιάστρια του BBC που ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο

H τηλεοπτική παρουσιάστρια ειδήσεων του BBC, η οποία πιάστηκε κατά λάθος να δείχνει το μεσαίο…

7 Δεκεμβρίου 2023