Ελλάδα

Μόρια: Μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα για τον νέο καταυλισμό

Με ένα Σινούκ επιτελείο από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και από συναρμόδια υπουργεία μετέβη σε χώρο δίπλα στο Καρά Τεπέ στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για να στεγαστούν προσωρινά αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ.
Με ελικόπτερα μεταφέρονται επίσης και σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη.

Το συγκεκριμένο σημείο επιλέχθηκε καθώς εκεί έχει ήδη συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον δρόμο και επίσης βρίσκεται δίπλα στον δεύτερο καταυλισμό του νησιού (Καρά Τεπέ) όπου διαμένουν εδώ και πολύ καιρό οι περισσότερο ευάλωτοι.

Παράλληλα, το πρωί μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Το Σινούκ μετέφερε περίπου 20 άτομα και επελέγη ως τρόπος μετακίνησης στο νησί καθώς λόγω των αντιδράσεων ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν οι αρμόδιοι το σημείο.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν στην «Κ» ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να συνεννοηθούμε με τους τοπικούς παράγοντες παρά να οργανώσουμε τη βοήθεια στους πρόσφυγες.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το