Ελλάδα

Με μορφή τροπολογίας οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

vouli

Με τη μορφή τροπολογίας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι διατάξεις για τα «κόκκινα δάνεια».

Η τροπολογία κατατίθεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο ενσωματώνονται στο Ελληνικό Δίκαιο αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ για την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις που είτε επιβάλουν ποινές στερητικές της ελευθερίας είτε προβλέπουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ή απόλυσης υπό όρους είτε επιβάλουν, κατά την προδικασία, μέτρα επιτήρησης εναλλακτικά προς την προσωρινή κράτηση.

Σύντμηση της διαδικασίας
Το εν λόγω νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και με την έναρξη της συζητήσεως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίουδήλωσε ότι επιθυμεί τη σύντμηση της προθεσμίας μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης ενόψει του ότι με το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα θέματα. Είπε επίσης ότι έχουν λήξει οι προθεσμίες για την ενσωμάτωση τους, αλλά δόθηκε από την ΕΕ μια προθεσμία χάριτος που εξαντλείται την 1η Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει η ψήφισή του.

Υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι η ελληνική κοινωνία αναμένει σήμερα μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία.

Αντιδράσεις
Η πρόταση βρήκε όμως αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν ότι αυτή η διαδικασία απαξιώνει το κοινοβούλιο και προέβλεψαν ότι στόχος είναι η κυβέρνηση να περάσει μέσα στο νομοσχέδιο και τροπολογίες.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το