Οικονομία

Μοοdy’s: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση τριών ελληνικών τραπεζών

mood_1

Η Moody’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Caa3» για το μακροπρόθεσμο κρατικά εγγυημένο χρέος των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας.

Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό. Η επιβεβαίωση ολοκληρώνει την παρακολούθηση για υποβάθμιση των αξιολογήσεων των τριών τραπεζών, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης, η κίνηση αντανακλά την απεριόριστη και ανέκκλητη εγγύηση των χρεογράφων αυτών από την ελληνική κυβέρνηση και ως εκ τούτου η αξιολόγηση τους συνδέεται με αυτήν της χώρας, που βρίσκεται στο «Caa3».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Moody’s επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση Caa3 της Ελλάδας και αναβάθμισε τις προοπτικές σε σταθερές από αρνητικές, ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση που ξεκίνησε την πρώτη Ιουλίου.

Βασικός λόγος επιβεβαίωσης της αξιολόγησης ήταν η έγκριση του τρίτου προγράμματος και το γεγονός ότι έχει προκύψει πολιτικός σχηματισμός που είναι κάπως πιο υποστηρικτικός από τους προκατόχους του στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το πρόγραμμα.

Επιπλέον το σταθερό outlook αντανακλά την άποψη της Moody’s ότι τα ρίσκα για τους πιστωτές είναι πλέον σχετικά ισορροπημένα δεδομένου ότι οι πρόσφατες εκλογές έχουν οδηγήσει, για πρώτη φορά από το 2010 σε ευρεία εκπροσώπηση στη βουλή κομμάτων που έχουν στηρίξει το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το