Τοπικά

Μόνος στη ζωή, μόνος και στο θάνατο 83χρονος που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο του Βόλου

Μόνος στη ζωή, μόνος και στο θάνατο, ο 83χρονος Ν. Σ. που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο του Βόλου στις 5 Νοεμβρίου. Ήταν επιλογή του να «σβήσει» στο Νοσοκομείο, μετά από τρία χρόνια «μάχης» με τον καρκίνο. Από την ημέρα του θανάτου του η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου και ο διευθυντής της Χειρουργικής κ. Έξαρχος αναζητούν συγγενείς του, για να ταφεί η σορός του, όπως γράφει η ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Ο ίδιος είχε δηλώσει και συγγενής του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Έμπορος κρεάτων από τη Θεσσαλονίκη, κατέληξε στο Βόλο πριν πολλά χρόνια και ζούσε σε μια γκαρσονιέρα, στην οδό Φ. Ιωάννου, μόνος και ξεχασμένος από την οικογένειά του, παρότι δήλωνε πλούσιος, χωρίς όμως απογόνους.
Εξαντλημένος, νοσηλευόταν συχνά στο Νοσοκομείο, αλλά οι μεταστάσεις είχαν γενικευτεί και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί. Ζούσε αποκομμένος από τον κόσμο και η επαφή του ήταν συχνή μόνο με τους γιατρούς. Όταν μια εβδομάδα πριν το θάνατό του έπεσε στην προσπάθειά του να κρατηθεί όρθιος, κάλεσε ασθενοφόρο και ζήτησε να νοσηλευτεί, για να μην πεθάνει μόνος χωρίς φροντίδα.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου αναζητά συγγενείς, για να διαπιστωθεί και εάν έχει αφήσει διαθήκη, καθώς υποστήριζε όσο ζούσε, πως έχει στη διάθεσή του τεράστια ποσά σε τράπεζα του εξωτερικού.
Από τις έρευνες που έχουν γίνει, έχουν εντοπιστεί δύο υπερήλικες φίλοι του, εκτός Βόλου αλλά κανείς αφενός δεν μπορούσε να αναλάβει την κηδεία, αφετέρου δεν γνώριζαν τους συγγενείς του. Είναι βέβαιο ωστόσο, πως έχει αδελφό και ανίψια.
«To φαινόµενο της εγκατάλειψης πτωμάτων, δεν είναι καινούργιο», σημειώνουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Πρόκειται κυρίως για χωρισµένους, µοναχικούς ανθρώπους, που τους έχουν εγκαταλείψει εν ζωή οι δικοί τους. Όταν χάνουν τη ζωή τους, δεν το µαθαίνει κανείς ή κρατούν τέτοια απόσταση οι συγγενείς, που ενώ γνωρίζουν τι έχει συμβεί, δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα, για να μην αναλάβουν ευθύνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το