Τοπικά

Μόνος και ανήμπορος 74χρονος στη Μεγάλη Βελανιδιά – Κατέρρευσε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Άμεση ανάγκη για βοήθεια έχει ένας 74χρονος που διαμένει στη Μεγάλη Βελανιδιά, αφού έμεινε μόνος και είναι ανήμπορος να εξυπηρετηθεί, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από την Αθήνα, όπου διέμενε τα προηγούμενα χρόνια, μετακόμισε στη Μεγάλη Βελανιδιά και φιλοξενούταν στο σπίτι της αδερφής του. Πρόσφατα όμως η αδερφή του έφυγε από τη ζωή. Πλέον ο ηλικιωμένος σιτίζεται από το Σπίτι Γαλήνης της περιοχής.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο 74χρονος δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μη δικαιούται επιδόματα. Υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο σπίτι του, όπου τον βρήκαν ταλαιπωρημένο, ενώ κατέρρευσε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε το πρόβλημα της υγείας του.
Λόγω του προβλήματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξή του στον Ξενώνα Αστέγων.

Ο ηλικιωμένος έχει δύο παιδιά, αλλά δεν έχουν επικοινωνία μαζί του.
Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ψάχνει έναν επαγγελματία για να υποβάλει φορολογική δήλωση για τον 74χρονο να βγει το πρόστιμο, έτσι ώστε να μπορέσει η δομή του Δήμου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίας, προκειμένου να λάβει όσα επιδόματα δικαιούται.
Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη δήλωσε πως η δομή θα μεριμνήσει και για τα φάρμακα του 74χρονου, ενώ έκανε έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με την ΚΕΚΠΑ στο τηλέφωνο 24210-20337.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το