Αθλητισμός

Μόνο πρόστιμο σε Βόλο και Άρη για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Με βαρύ πρόστιμο μεν, χωρίς όμως ποινή έδρας, τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή Βόλος και Άρης για τα επεισόδια που έγιναν στο Πανθεσσαλικό, την προηγούμενη Κυριακή

Ο Άρης θα πληρώσει πρόστιμο 51.000 ευρώ και ο Βόλος 21.000 ευρώ, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν τιμωρήθηκαν με ποινή έδρας αν και κινδύνευαν με ποινή 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών.

Αυτό συνέβη:
– Για τον μεν Βόλο γιατί τιμωρήθηκε για επεισόδια που “δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας” που δεν προβλέπει ποινή έδρας παρά μόνο πρόστιμο 20.000-100.000 ευρώ. Στο κατηγορητήριο πάντως, ήταν και το άρθρο 15, 4β. που προβλέπει ποινή έδρας.

– Ο Άρης τιμωρήθηκε με το άρθρο που προβλέπει ποινή έδρας (15, 4β.) με πρόστιμο 50.000 ευρώ για φθορές ξένης περιουσίας μόνο, το μικρότερο προβλεπόμενο και 1.000 ευρώ για ρίψη βαρελότου. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι “σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές”. Προφανώς η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα “πάτησε” στη συγκεκριμένη παράγραφο και επέβαλε στους “κίτρινους” μόνο πρόστιμο. Περισσότερες λεπτομέρειες, μόλις εκδοθεί το σκεπτικό της απόφασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το