Τοπικά

Μόνο μια εταιρεία κατέθεσε προσφορά για προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου

Μία είναι η εταιρεία που θέλει να αναλάβει το έργο της τοποθέτησης του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου με ένα συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ.
Οι προσφορές άνοιξαν πριν μερικές ημέρες και η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο «Αχιλλοπούλειο», εξετάζει το κατά πόσο ανταποκρίνονται τα δεδομένα που δίνει η εταιρεία, με τις απαιτήσεις για τον μαγνητικό τομογράφο.
Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της προσφοράς και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τότε μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες ο μαγνητικός τομογράφος, ένας πολύ σημαντικός εξοπλισμός που θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο, θα βρίσκεται στο «Αχιλλοπούλειο».

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Χάρης Αποστολίδης δήλωσε πως «οι προσφορές για τον μαγνητικό τομογράφο άνοιξαν πριν λίγες ημέρες και μία είναι η ενδιαφερόμενη εταιρεία. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των στοιχείων για να προχωρήσει η σύμβαση και να γίνει πραγματικότητα η τοποθέτηση του τομογράφου που θα βρίσκεται στο υπόγειο, κοντά στο αρχείο, όπου και εκεί θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές».
Ο κ. Αποστολίδης πρόσθεσε πως «επίσης ξεμπλόκαρε ένα ακόμη σημαντικό έργο που είναι ο στεφανιογράφος μαζί με το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι το έργο έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σύντομα θα ανακοινωθεί η ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο.
Και ενώ τα έργα προχωρούν, δεν φαίνεται συμβαίνει το ίδιο με τις μόνιμες προσλήψεις ειδικά για το αυτόνομο ΤΕΠ. Το Νοσοκομείο έχει αποστείλει εδώ και πολύ καιρό όλα τα στοιχεία και τις αιτήσεις με τις θέσεις που ζητεί, αλλά προς το παρόν το υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες παρέμβασης στην είσοδο των Επειγόντων που θα ανταποκρίνονται στις νέες δομές και λειτουργίες που θέλει να δώσει η διοίκηση στο ΤΕΠ.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ επιχορήγησε με το ποσό των 2.250.000 ευρώ για νοσηλεία ασφαλισμένων από το 2017. Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση, οι οφειλές που δημιουργούνται μηνιαίως από τον ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία και εξετάσεις ασφαλισμένων, αγγίζουν το 1.200.000 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου για φέτος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ, όπου ένα ποσό γύρω στα 5.500.000 ευρώ διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα.
Το Νοσοκομείο Βόλου καταβάλλει ετησίως ένα ποσό γύρω στο 1.200.000 ευρώ για την πληρωμή των επικουρικών γιατρών και άλλων εργαζομένων, καθώς και την πληρωμή των εφημεριών που είναι επιπλέον των κανονικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το