Ελλάδα

Μόνο …έντεκα συλλήψεις για τον νέο πόλεμο στα Εξάρχεια

Στον «στενό κύκλο» των Εξαρχείων περιορίστηκαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία μνήμης των αντιεξουσιαστών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την αστυνομία να τηρεί «παθητική» στάση. Συνολικά μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθησαν 11 άτομα και προσήχθησαν 26, τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μετά τη συγκέντρωση περίπου 300 άτομα «ταμπουρώθηκαν» στα Εξάρχεια πίσω από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει περιμετρικά της πλατείας και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο και την ρίψη μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι οδοί Στουρνάρη, Εμμανουηλ Μπενάκη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική απο την ρίψη των δακρυγόνων. Απο τις βόμβες μολοτοφ ορισμένα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ορισμένοι κουκουλοφόροι εκτός απο πέτρες πέταξαν και φωτοβολίδες κατα των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Νωρίτερα οι συγκεντρώσεις και οι πορείες μνήμης εννέα χρονια απο τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, ξεκίνησαν απο τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν προ το Σύνταγμα και τη Βουλή, σημεία που ήταν αποκλεισμένα απο τις διμοιρίες των ΜΑΤ και δεν σημειώθηκε κανενα έκτροπο. Στο συλλαλητήριο και την πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλληλέγγυοι και άλλες συλλογικότητες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό της…επιτήρησης και δεν προκάλεσαν ούτως ωστε να μην δημιουργηθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις κράτησαν μια παθητική στάση, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των επεισοδίων, υπό τον φόβο κάποιου τραυματισμού μετά το περιστατικό με τη δικηγόρο Νατάσα Τσουκαλά και τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που της έριξε ομάδα αγνώστων και κινδύνεψε να χάσει το πόδι της.

Πηγή: The TOC

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ουγγαρία: Συγγνώμη, είπε και παραιτήθηκε η πρόεδρος μετά τον σάλο για την απονομή χάριτος σε κατάδικο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της μετά τις αυξανόμενες πιέσεις…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα μέσα σε ένα έτος, γράφουν τα βρετανικά μέσα

Αποκαλυπτικά είναι τα βρετανικά δημοσιεύματα σε Daily Mail, The Sun και Daily Star αναφορικά με…

10 Φεβρουαρίου 2024

Προβληματισμός στο Επιστημονικό Συνέδριο των Ποινικολόγων στα Τρίκαλα

Με την παραβατικότητα των ανηλίκων και τις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο στο επίκεντρο Σε βαρύ…

10 Φεβρουαρίου 2024

Απαγόρευση συγκέντρωσης από την ΕΛΑΣ στη συλλογικότητα «Καμία Ανοχή»

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύθηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στις…

10 Φεβρουαρίου 2024

ΕΛΑΣ: 17χρονος χάκερ απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, για παράνομη πρόσβαση σε…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς»

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς». Το Αυτόφωρο Μονομελές…

10 Φεβρουαρίου 2024