Τοπικά

Μόνο ένα άτομο… ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Νοσοκομείου Βόλου για αιμοδοσία

Οι ανάγκες σε αίμα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο οι Βολιώτες δεν ανταποκρίθηκαν στο ελάχιστο στο κάλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας που έγινε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου. Η προσέλευση ήταν μηδενική και μόνο γύρω στη μία το μεσημέρι προσήλθε μία νεαρή γυναίκα για να προσφέρει αίμα. Στην Κινητή Μονάδα που βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού, στο ύψος της οδού Κ. Καρτάλη, η προσέλευση δεν θύμιζε σε τίποτα κοινωνική προσφορά. Κάλεσμα σε όσους είναι υγιείς να αιμοδοτήσουν απηύθυνε η γιατρός βιοπαθολόγος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου Εύα Κουτσιμπάνα.

“Ο υγιής πληθυσμός πρέπει να δώσει αίμα και με όλα όσα συμβαίνουν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Αυτοί που φοβούνται να έρθουν να αιμοδοτήσουν, δεν χρειάζεται να φοβούνται”, δήλωσε η γιατρός.
Σημείωσε επίσης πως όσοι θέλουν να προσφέρουν αίμα στο Νοσοκομείο του Βόλου, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. “Δεν έρχονται σε επαφή με τις παθολογικές μονάδες και με τις μονάδες εξετάσεων. Αν κάποιος είναι υγιής μπορεί να δώσει αίμα, γιατί σίγουρα το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι ανάγκες”, εξήγησε η κ. Κουτσιμπάνα.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσία του Νοσοκομείου αποφάσισε να βρεθεί το επόμενο διάστημα σε πολλά σημεία της πόλης προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο αίμα. “Ο κάθε πολίτης πρέπει να σκέφτεται τι θα ήθελε να κάνουν οι άλλοι για αυτόν. Έτσι να κάνει και αυτός το ίδιο για τους άλλους”.
Βέβαια αρκετοί είναι οι Βολιώτες που μεταβαίνουν κανονικά τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου για να αιμοδοτήσουν. “Όταν κάποιος είναι υγιής και δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή δεν έχει γυρίσει από χώρα με επιδημία, δεν πρέπει να φοβάται”, πρόσθεσε η γιατρός και σημείωσε ότι το αίμα που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί σε ανθρώπους που χρήζουν μετάγγισης.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο η Κινητή Μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αυτοκτόνησε 48χρονος – Κρεμάστηκε με καλώδια στο μπαλκόνι

Τραγωδία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν 48χρονος έδωσε τέλος στη ζωή…

25 Δεκεμβρίου 2023

Πλήθος

Πλήθος κόσμου και φέτος στο τραπέζι αγάπης που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου για τους πολίτες…

25 Δεκεμβρίου 2023

Κάλαντα

Με μελωδικές φωνούλες θα γεμίσει σήμερα ο Βόλος και κάθε άκρη της χώρας από τα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μισθοί

Αυξημένο τον μισθό τους είδαν χτες στους λογαριασμούς τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τον…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι πολιτικοί ηγέτες ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι το 2023; Ο Άγιος Βασίλης του Politico κρίνει και… μοιράζει δώρα

Το Politico φιλοξενεί μία εορταστική και χιουμοριστική «συνέντευξη» του Άγιου Βασίλη, ο οποίος κρίνει για…

25 Δεκεμβρίου 2023

Τιμολόγια

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023 και πριν υποδεχτούμε το 2024, με ό,τι αυτό επιφυλάσσει…

25 Δεκεμβρίου 2023