Τοπικά

Μόνο 14 από 138 σχολεία του Βόλου είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ

Μόλις το 10% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, όπως ράμπες, αναβατόρια, ανελκυστήρες, τουαλέτες ΑμεΑ, για την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου που συμμετέχει στο πρόγραμμα freemobility.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από καθηγήτριες και μαθητές του σχολείου ανακοινώθηκαν σε χθεσινή εκδήλωση του προγράμματος στην Παλαιά Ηλεκτρική.

Oι μαθητές πήραν συνεντεύξεις και από φορείς, όπως τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Θανάση Σταυρίδη, ενώ συνεργάστηκαν και με άλλα σχολεία, όπως το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το 15ο Δημοτικό Βόλου. Παράλληλα υπήρξε δράση και σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. Το σχολείο θα συνεχίσει τις δράσεις του για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών.

Οι τρεις καθηγήτριες του προγράμματος ήταν οι κ.κ. Τσιακάλη Θωμαή, Μαρία Μαυροφριδάκη και Σχοινά Μαρία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος μοιράστηκε ερωτηματολόγιο σε 138 σχολεία του Βόλου, και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν αναφορικά με τις υποδομές για την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από καθηγήτριες και μαθητές του σχολείου ανακοινώθηκαν σε χθεσινή εκδήλωση του προγράμματος στην Παλαιά Ηλεκτρική

 

Επίσης από την έρευνα φάνηκε πως φοιτούν δεκατρείς μαθητές και διδάσκουν τρεις εκπαιδευτικοί με κινητική αναπηρία.

Όπως ανέφερε η φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός κ. Τσιακάλη από τα 138 σχολεία που ρωτήθηκαν, διαπιστώθηκε πως τα δεκατέσσερα από αυτά διαθέτουν τις υποδομές για την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία.

«Εμείς από την έρευνα που κάναμε και τις ανάγκες που καταγράψαμε, μπορούμε να ενημερώσουμε τον Δήμο για το κάθε σχολείο, ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται για την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Επίσης είδαμε πως κανένα σχολείο δεν έχει οδηγό όδευσης ατόμων με αναπηρία όρασης. Επίσης κάναμε ένα αίτημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για την τοποθέτηση προσβάσιμων κάδων με άτομα με κινητική αναπηρία στις κατοικίες τους» δήλωσε η κ. Τσιακάλη.

Παράλληλα το σχολείο έχει βγάλει και όμορφο βιντεάκι από τη δράση των μαθητών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν τη δράση τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Παρούσα στην εκδήλωση που ενθάρρυνε με τον τρόπο της και τους μαθητές ήταν και η διευθύντρια του σχολείου κ. Φωτεινή Γρηγορίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το