Τοπικά

Μονιμοποίηση συμβασιούχων στα Κέντρα Νεότητας ζητεί η ΛΑΣ Θεσσαλίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με επερώτησή της προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, ζήτησε ενημέρωση για το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Θεσσαλίας και αν η Περιφερειακή Αρχή θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση την μετατροπή όλων των συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινότητας, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την πλήρη στελέχωση τους με την πρόσληψη και νέου μόνιμου προσωπικού των αναγκαίων ειδικοτήτων που λείπουν.

Στην απάντησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανέφερε ότι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληγαν 30/6/22, θα παραταθούν μέχρι 31/10/2023 και ότι προστίθενται ορισμένες επιπλέον ειδικότητες, λέγοντας ότι έτσι διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, θεωρεί σωστή την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων για 16 μήνες, όμως, το πρόβλημα παραμένει, αφού εξακολουθούν στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων, να απασχολούνται από το 2017 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να μετατρέπονται σε αορίστου, ενώ καλύπτουν σημαντικές και μόνιμες ανάγκες. Εξακολουθούν δηλαδή να παραμένουν σε εργασιακή ομηρία και με την ανασφάλεια κάθε φορά αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Είναι μια κατάσταση που συντηρείται από όλες διαδοχικά τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν μια απαράδεκτη πολιτική στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πρόνοιας του Δημοσίου και της Τοπικής Διοίκησης, που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ε.Ε, με εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

“Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα και ριζικά, με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όλων των εργαζόμενων, που με την εργασία τους στηρίζουν την λειτουργία των υποστελεχωμένων Κέντρων Κοινότητας, σε αορίστου χρόνου,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα να προσληφθεί νέο μόνιμο προσωπικό, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων που λείπουν και να εξασφαλισθεί η πλήρης κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να χαρίζεται ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά προγράμματα” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το