Τοπικά

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητεί ο Τάσος Τσιαπλές

Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ζητεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές. Όπως αναφέρει χιλιάδες εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων βιώνουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου και με μπλοκάκι, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Στη δήλωσή του σημείωνει:
«Είναι εργαζόμενοι σε όλη την Θεσσαλίας (στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΔΥ, στα Σχολεία, στους Παιδικούς Σταθμούς, στην Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου), που ανακυκλώνονται από καιρό σε καιρό, μεταξύ ανεργίας και ολιγόμηνης εργασίας, ενώ καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, υπηρεσίες που όλοι χρειαζόμαστε καθημερινά.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ, τους εμπαίζει, τους κρατά σε πολιτική ομηρία και τους μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμέτοχοι σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ανατροπής της πλήρους και σταθερής εργασίας, η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, που με τη δικαιολογία της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων, πρωτοστατούν στις συμβάσεις ολιγόμηνης απασχόλησης.
Αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει. Όλοι οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
Και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενων στην περιφέρεια, στους δήμους, στην δημόσια υγεία-πρόνοια, στην παιδεία, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν μεγάλα κενά».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Yυποστηρικτική Υπηρεσία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προώθηση και πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων

H Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη και ανάδειξη της πρωτογενούς της παραγωγής και έχοντας ως…

14 Μαρτίου 2024

Η “Ανδρομάχη” μέσα από κειμενικές αναφορές στο Γυμνάσιο -Λ.Τ.Ευξεινούπολης

Τη Δευτέρα 04/03/24 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης επισκέφτηκε το Γ/σιο Λ.Τ. Ευξεινούπολης και παρουσίασε την…

14 Μαρτίου 2024

To Ευχαριστώ του Make A Wish στο ΥΝΑΝΠ ,στους Λιμενικούς και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία

Σημαντική αναφορά έγινε στους συντελεστές του αγώνα υδατοσφαίρισης ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες του Λιμενικού Σώματος και…

14 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 14-3-2024, στα Γραφεία της Πρυτανείας του Π.Θ., στη Γαιόπολη Λάρισας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του…

14 Μαρτίου 2024

Εύβοια: Γυναίκα μαχαίρωσε τον σύζυγό της σε μαντρί

Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαρτίου στην Εύβοια, όταν μια…

14 Μαρτίου 2024

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται ο γάμος προσώπων του ίδιου φύλου

Η απαγόρευση, που επιβάλλει η Ιαπωνία στους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου, είναι αντισυνταγματική, αποφάνθηκε…

14 Μαρτίου 2024